Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Rožmarinovo olje

Rožmarinovo olje deluje stimulativno, pospešuje krvni obtok ter osvežuje in razkužuje, a pozitivno vpliva tudi na rast las. Uporabite ga lahko pri pripravi solat, ribjih jedi, jedi na žaru, piščancu…
0,08 litra
priprava 10 minut / uporaba 120 minut
SESTAVINA:
0,10 l jedilnega olja (sončnično, repično)
2 g svežega rožmarina



PRIPRAVA
V kozico vlijemo olje ter dodamo iglice svežega rožmarina.
Nato postavimo na štedilnik in segrevamo toliko časa (2-3 minute), da se okoli iglic začnejo delati mehurčki.
Kozico odstavimo in tekočino ohladimo.
Ohlajeno olje z rožmarinovimi iglicami, s pomočjo paličnega mešalnika, dobro zmeljemo.
Nato posodico postavimo v hladilnik vsaj za dve ure (priporočam čez noč).
Rožmarinovo olje precedimo čez fino cedilo ali si pomagamo s pomočjo gaze.
Precejeno olje vlijemo v steklen kozarček, zapremo in shranimo v hladilnik.

NASVET
- olje se precedi, da mu podaljšamo čas obstojnosti
- delčki ostankov rožmarina bi drugače povzročili grenkobo
- pripravljeno olje imate lahko shranjeno v hladilniku 21 dni
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]