Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Torta iz suhih sliv

Popolna kombinacija okusov.
8 OSEB
70 MINUT
SESTAVINE
za biskvit se potrebuje:
150 g čokolade za kuhanje
150 g moke
150 g masla
150 g kristalnega sladkorja
6 jajc
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
1 zavitek pecilnega praška (13 g)
1 zvrhana žlica čokolade v prahu
2 žlice mleka
1 žlica olja
za kremo se potrebuje:
250 g suhih sliv
0,20 l kokosovega mleka
500 g kremnega sira mascarpone
3 zvrhane žlice sladkorja v prahu
ostalo: mleko, čokolada v prahu, sladkor v prahu

PRIPRAVA
Maslo ter vanilijev in kristalni sladkor penasto zmešamo. Dodamo jajca in s pomočjo električnega mešalnika mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo.
Čokoladi dodamo mleko in olje ter jo nad soparo raztopimo.
Stepeni zmesi iz jajc dodamo stopljeno čokolado in dobro premešamo. Nato postopoma na rahlo umešavamo mešanico iz moke, pecilnega praška in čokolade v prahu.
Biskvitno zmes vlijemo v namaščen pekač (premer 24 cm) ter na rahlo potolčemo, da se biskvit enakomerno razporedi po celotni površini pekača.
Biskvit postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut.

Pečen biskvit odstranimo iz pekača in počakamo, da se ohladi.
Suhe slive stresemo v kozico, dodamo sladkor v prahu in zalijemo z vodo. Vode dolijemo toliko, da so pokrite. Nato zavremo in kuhamo toliko časa, da voda izhlapi (cca 17 minut).

Kuhanim slivam prilijemo kokosovo mleko (lahko nadomestite s sladko smetano) in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo.
Zmletim slivam dodamo mascarpone in zmešamo v gladko zmes.
Biskvit prečno prerežemo na pol. Spodnjo polovico biskvita položimo nazaj v pekač in ga namočimo z nekaj žlicami mleka.
Na biskvit stresemo slivovo kremo in enakomerno zamažemo po celotni površini. Nato pokrijemo z zgornjim delom biskvita, ki ga namočimo z nekaj žlicami mleka.

Slivovo torto postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Torto odstranimo iz pekača, potrosimo s čokolado in sladkorjem v prahu ter serviramo.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo