SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Višnjeva pita

Kako na zelo enostaven način do okusne in sočne višnjeve pite?
8 OSEB
60 MINUT
SESTAVINE (pekač premera 26cm):
200 g masla
150 g kritalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8g)
3 jajca
180 g moke, tip 500
1 kozarec višnjevega kompota (680g - neto 350g)
200 g kisle smetane
2 čajne žličke pecilnega praška
100 g čokoladnih kapljic (alternativa: grobo sesekljana jedilna čokolada)
mleti sladkor za posip



PRIPRAVA
V posodo stresemo kristalni in vanilijev sladkor, dodamo maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. Nato s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, mešamo toliko časa, da nastane penasta zmes (cca 4 min).

Zmesi dodamo jajca in mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo. Nato dodamo še kislo smetano in zmešamo v gladko zmes.
V zmes umešamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Nato primešamo še odcejene višnje (sok shranimo) in čokoladne kapljice.
Biskvit stresemo v pekač, ki smo ga namazali z maslom in potrosli z drobtinami.
Pekač z biskvitom na rahlo potolčemo, da se enakomerno razporedi po pekaču.

Nato pekač postavimo v ogreto pečico na 180°C, za 45 minut.
Pečeno višnjevo pito, v pekaču, na pol ohladimo. Nato jo prelijemo z višnjevim sokom od kompota (ves) in počakamo, da se sok vpije.
Ko se sok vpije, pito odstranimo iz pekača in jo postavimo v hladilnik za eno uro.

Pito tik pred serviranjem razrežemo in potrosimo s sladkorjem v prahu.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]