Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Čokoladna dekoracija

Ideja in nasvet kako pripraviti preprosto in všečno dekoracijo za torto...
MED DRUGIM, ZA TORTO PREMERA 26 CM
66 MINUT
Kaj se potrebuje za preprosto čokoladno dekoracijo?
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice olja

peki papir, tanek valj - premera 2 do 4 centimetre



PRIPRAVA
Nad vodno soparo raztopimo čokolado, ki smo ji primešali olje. Nato jo vlijemo na kos peki papirja. Čokolado, na tanko (2-3 milimetre) in enakomerno razmažemo v obliki pravokotnika.

Olje se dodaja zaradi svetlikajočega videza.
Peki papir s čokoladnim premazom pokrijemo z drugim kosom peki papirja.
Na začetek postavimo tanek predmet v obliki valja in vse skupaj zavijemo v zvitek.

Zvitek postavimo za eno uro v hladilnik.
Zvitek odvijemo (med razvijanjem se strnjena čokolada lomi na polkrožne koščke) in odstranimo zgornji peki papir. Nato čokoladne koščke zložimo na krožnik in do uporabe shranimo v hladilnik.
NASVET
Dekoracija za torto, mafin, strnjenko...

Torto zamažemo s kremo po izboru. Nato stranco torte obložimo s čokoladno dekoracijo. Čokoladne koščke polagamo en zdraven drugega tako, da je polkrog na zunanji strani torte. Ob koncu s koščki čokolade dekorativno obložimo vrh torte.
In to je eden izmed kočnih rezultatov.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]