80 MINUT |
8 OSEB |
KAJ SE POTREBUJE ZA OKUSNO SLADICO V KOZARCU?
za kostanjevo kremo:
200 g kostanjevega pireja (cca 350 g kostanja)
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
90 g kristalnega sladkorja
400 g sladke smetane
4 liste želatine
1 zvrhana žlica kostanjeve paste
za čokoladno kremo:100 g temne čokolade za kuhanje
230 g kisle smetane
za mango kremo:
1 mango
za čokoladno dekoracijo:
50 g temne čokolade za kuhanje
KOSTANJEVA KREMA
Kostanj operemo ter kuhamo 55 minut. Nato ga na pol
ohladimo, olupimo in s pomočjo vilice dobro pretlačimo.
Pretlačenemu kostanju dodamo vanilijev in kristalni sladkor,
kostanjevo pasto, prilijemo sladko smetano in s pomočjo kuhinjskega
električnega mešalca mešamo toliko časa (4 minute), da se zmes zgosti.
Liste želatine namočimo za 5 minut v hladno vodo. Nato jih
ožamemo in položimo v kozico. Dodamo 2 žlice vode in na najmanjšem dovodu
toplotne energije segrevamo toliko časa, da se želatina razpusti.
Nato stopljeno želatino dobro vmešamo v kostanjevo kremo.
Kostanjevo kremo nalijemo v kozarce, do 1/3.
ČOKOLADNA KREMA
Nad vodno soparo raztopimo temno čokolado. Nato ji dodamo kislo smetano in dobro premešamo.
Čokoladno kremo nalijemo čez kostanjevo. Nalijemo jo toliko, da zapolnimo drugo tretjino kozarca.
MANGO KREMA
Mango olupimo, odstranimo koščico, a meso narežemo na manjše koščke. Nato ga s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes.
Mango nalijemo čez čokoladno kremo. Nalijemo je toliko, da zapolnimo tretjo tretjino kozarca.
Pripravljene kozarce postavimo za 2 ure v hladilnik.
Priporočam čez noč, saj dobro ohlajena sladica v kozarcu ponuja odlične okuse.
ČOKOLADNA
DEKORACIJA
Nad vodno soparo raztopimo čokolado. Nato jo vlijemo na kos
peki papirja. Čokolado, na tanko in enakomerno razmažemo v obliki pravokotnika.
Razmazano čokolado pokrijemo z drugim kosom peki papirja.
Na začetek postavimo tanek predmet v obliki valja in vse
skupaj zavijemo v zvitek.
Zvitek postavimo za eno uro v hladilnik.
Zvitek odvijemo in odstranimo zgornji peki papir. Nato
čokoladne koščke zložimo na krožnik in do uporabe shranimo v hladilnik.
Na vrh dobro ohlajene sladice zapičimo nekaj koščkov čokoladne dekoracije.
SERVIRANJE
Na vrh dobro ohlajene sladice zapičimo nekaj koščkov čokoladne dekoracije.
Ni komentarjev
Objavite komentar