Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kostanjeva krema v kozarcu

80 MINUT
8 OSEB

KAJ SE POTREBUJE ZA OKUSNO SLADICO V KOZARCU?
za kostanjevo kremo:
200 g kostanjevega pireja (cca 350 g kostanja)
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
90 g kristalnega sladkorja
400 g sladke smetane
4 liste želatine
1 zvrhana žlica kostanjeve paste
za čokoladno kremo:
100 g temne čokolade za kuhanje
230 g kisle smetane
za mango kremo:
1 mango
za čokoladno dekoracijo:
50 g temne čokolade za kuhanje



KOSTANJEVA KREMA

Kostanj operemo ter kuhamo 55 minut. Nato ga na pol ohladimo, olupimo in s pomočjo vilice dobro pretlačimo.


Pretlačenemu kostanju dodamo vanilijev in kristalni sladkor, kostanjevo pasto, prilijemo sladko smetano in s pomočjo kuhinjskega električnega mešalca mešamo toliko časa (4 minute), da se zmes zgosti.


Liste želatine namočimo za 5 minut v hladno vodo. Nato jih ožamemo in položimo v kozico. Dodamo 2 žlice vode in na najmanjšem dovodu toplotne energije segrevamo toliko časa, da se želatina razpusti.

Nato stopljeno želatino dobro vmešamo v kostanjevo kremo.
Kostanjevo kremo nalijemo v kozarce, do 1/3.
ČOKOLADNA KREMA

Nad vodno soparo raztopimo temno čokolado. Nato ji dodamo kislo smetano in dobro premešamo.
Čokoladno kremo nalijemo čez kostanjevo. Nalijemo jo toliko, da zapolnimo drugo tretjino kozarca.
MANGO KREMA
Mango olupimo, odstranimo koščico, a meso narežemo na manjše koščke. Nato ga s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes.

Mango nalijemo čez čokoladno kremo. Nalijemo je toliko, da zapolnimo tretjo tretjino kozarca.

Pripravljene kozarce postavimo za 2 ure v hladilnik. 
Priporočam čez noč, saj dobro ohlajena sladica v kozarcu ponuja odlične okuse.
ČOKOLADNA DEKORACIJA

Nad vodno soparo raztopimo čokolado. Nato jo vlijemo na kos peki papirja. Čokolado, na tanko in enakomerno razmažemo v obliki pravokotnika.
Razmazano čokolado pokrijemo z drugim kosom peki papirja.
Na začetek postavimo tanek predmet v obliki valja in vse skupaj zavijemo v zvitek.

Zvitek postavimo za eno uro v hladilnik.
Zvitek odvijemo in odstranimo zgornji peki papir. Nato čokoladne koščke zložimo na krožnik in do uporabe shranimo v hladilnik.
SERVIRANJE

Na vrh dobro ohlajene sladice zapičimo nekaj koščkov čokoladne dekoracije.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo