SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Božična rola

Osnova za praznično pecivo je vsekakor suho sadje, oreščki in cimet.
8-10 OSEB
150 MINUT
Kaj se potrebuje za praznično pecivo?
TESTO:
9 beljakov
200 g kristalnega sladkorja
50 g posušenih brusnic
150 g suhih fig
70 g lešnikov
70 g mandljev
50 g orehovih jederc
60 g rozin
4 žlice ostre moke
2 čajne žličke cimeta
OSTALO:
0,10 l mleka
6 žlic lešnikovega namaza (nutella)
6 žlic kremnega sira mascarpone
2 čajne žličke cimeta
70 g čokolade v prahu

PRIPRAVA
Suho sadje in oreščke grobo sesekljamo. Nato vse skupaj stresemo v posodo in primešamo ostro moko ter cimet.

Beljake ločimo od rumenjakov. Nato jih stepemo v trd sneg. Stepenim beljakom dodamo kristalni sladkor in s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, mešamo 4 minute, da se sneg in sladkor dobro povežeta.
Mešanici s suhega sadja in oreščkov dodamo polovico beljakovega snega in dobro premešamo. Nato v zmes na rahlo umešamo še preostanek beljakov.
Pekač (klasična velikost za pečico) obložimo s peki papirjem ter nanj stresemo biskvitno zmes. Nato zmes enakomerno razmažemo po celotni površini pekača.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 25 minut.

Pečen biskvit pustimo počivati nekaj minut. Nato odstranimo peki papir in ga s pomočjo rok razdrobimo.
Zdrobljen biskvit prelijemo s hladnim mlekom. Dodamo mascarpone in lešnikov namaz. Nato sestavine dobro premešamo, da se povežejo.
Na delovno površino položimo kos PVC folije. Nato na folijo stresemo zmes in oblikujemo valj, premera cca 4 centimetre.

Oblikovano zmes zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za uro in pol.
Na delovno površino položimo kos peki papirja. Nanj stresemo čokolado v prahu in cimet ter premešamo.
Božični roli odstranimo folijo, narežemo na poljubne kose in povaljamo v pripravljeni mešanici.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]