SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Domač kmečki kruh

Priprava slastnega kruha ne more biti bolj enostavna, a med prihajajočimi prazniki bo na mizi popolna in okusna popestritev.
6 oseb
105 minut
Kaj se potrebuje za slasten kruh?
TESTO
50 g ovsenih kosmičev
170 g ajdove moke
300 g moke, tip 500
42 g svežega kvasa
1 žlica soli
1 čajna žlička sladkorja
0,50 l mlačne vode
80 g zaseke
40 g grobo sesekljanih bučnih semen
100 g suhih ocvirkov
OSTALO
maslo, krušne drobtine, sezamova semena, grobo sesekljana bučna semena

PRIPRAVA
V posodo stresemo ovsene kosmiče, ajdovo in belo moko, sol, sladkor, bučna semena in sveži kvas, ki smo ga razdrobili. Nato prilijemo mlačno vodo in z leseno žlico ali električnim mešalnikom premešamo (3 minute).
Zmesi dodamo suhe ocvirke in zaseko, ki smo jo na ponvi raztopili. Nato z leseno žlico ali električnim mešalnikom dobro premešamo (4 minute), da se sestavine povežejo.

Posodo z zmesjo za kruh pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati pol ure.
Klasični pekač za kruh (30*11*8 cm) namažemo z maslom in potrosimo s krušnimi drobtinami. Dno pekača potrosimo z dvema žlicama sezamovih semen in dvema žlicama grobo sesekljanih bučnih semen. Nato v pekač nalijemo zmes za kruh in po potrebi poravnamo. Pekač pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 15 minut.
Pekač z zmesjo za kruh postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 48 minut.

Pečen kruh stresemo na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se ohladi.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]