Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Krhko testo - za sladko in slano

Kadar se nam mudi, pripravimo krhko testo, ki ga lahko uporabimo tako pri sladkih ali slanih jedeh. Med drugim se odlično ujame v kombinaciji z jabolki v obliki pite. S testa lahko izrežemo tudi koščke testa v poljubni obliki, spečemo, pomočimo v čokolado in posujemo z mletimi lešniki. Tako dobimo okusno krhko pecivo…
ZA PITO - PEKAČ PREMERA  23CM
ZA 6 TUNINIH PIT - VELIKOSTI MAFIN
ZA 8 SADNIH KOŠARIC - VELIKOSTI MAFIN

...
6 MINUT
Kaj se potrebuje za preprosto testo?
175 g moke, tip 500
100 g masla
1 ščepec soli
2 žlice hladne vode

PRIPRAVA
V posodo stresemo moko, dodamo ščepec soli in pokapamo s hladno vodo. Nato dodamo še maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi in s pomočjo rok na hitro pregnetemo, da se sestavine delno povežejo.
Zmes stresemo na pomokano delovno površino in gnetemo toliko časa, da se sestavine dobro povežejo.

Pregneteno testo zavijemo v PVC folijo in ga položimo v hladilnik za 15 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]