SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Ribje palčke

Na trgovskih policah je možno najti kopico različnih ribjih palčk s kopico nepotrebnih dodatkov. Zakaj nebi pripravili okusnih in sočnih ribjih palčk doma, a hkrati računam na to, da bodo navdušile prav najmlajše, pri katerih je prehrana zelo pomembna.
4 osebe
25 minut
Kaj se potrebuje za okusne domače ribje palčke?
DOMAČE TIBJE PALČKE (merica skodelica - 0,25l ):
280 g fileja osliča (cca 3 kom)
50 g dimljenega lososa (cca 5 rezin)
1/3 skodelice kruhovih drobtin
2 žlice naribanega parmezana
2 vejice sesekljanega peteršilja
sok polovice limone
1/3 čajne žličke rdeče paprike v prahu
1/3 čajne žličke timijana
3 stroke sesekljanega česna
1/2 skodelice kefirja
1/4 skodelice moke, tip 500
2 ščepca grobo mletega tribarvega popra
1/2 čajne žličke soli
1 noževa konica muškatnega oreščka
OSTALO:
1 koromač
1 pest mlade špinače
sok ene limone
olivno olje
sol, tribarvni grobo mleti poper
ena limona
kruhove drobtine
olje za cvrtje

PRIPRAVA
Fileje osliča operemo pod tekočo hladno vodo in osušimo. Nato ribje fileje in dimljenega lososa narežemo na majhne kocke.
V posodo stresemo narezano ribo ter dodamo kruhove drobtine, parmezan, peteršilj, česen, rdečo papriko, timijan, poper, sol, muškatni orešček in moko. Prelijemo s kefirjem in limoninim sokom.
Sestavine v posodi dobro premešamo ter pustimo počivati 15 minut.
S pomočjo dveh žlic oblikujemo žličnike in nato jih povaljamo v krušnih drobtinah.
Pripravljene ribje palčke ocvremo (8 min) v vročrm olju, da dobijo zlato-rjavo barvo. Ocvrtke položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo.
nasvet za prilogo
POSTELJICA IZ KOROMAČA

Koromač operemo pod tekočo vodo, osušimo in prerežemo na pol. Odstranimo koreninski del. Nato ga narežemo na tanke lističe. Narezan koromač začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z olivnim oljem in limoninim sokom. Premešamo in pustimo počivati 5 minut, da se sestavine dobro povežejo.
SERVIRANJE
Na servirni krožnik položimo mariniran koromač. Na posteljico iz koromača položimo nekaj ribjih palčk, potrosimo z listi mlade špinače in priložimo krhelj limone.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]