SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Krompiruša (krompirjev zavitek)

Preproste in cenovno ugodne sestavine ponujajo odličen okus v obliki slastne hrane, z imenom krompiruša. 
4 OSEBE
50 MINUT
Kaj se potrebuje za okusno jed z odličnim okusom?
1 kg krompirja
2 večje čebule
250 g kisle smetane
500 g sveže valjanega vlečenega testa (6 kosov)
100 ml olja
1 1/2 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke tribarvnega grobo mletega popra
1/4 čajne žličke naribanega muškatnega oreščka


PRIPRAVA

Krompir olupimo in operemo v hladni vodi. Nato ga s pomočjo strgala naribamo.
Krompirju dodamo kislo smetano, grobo sesekljano čebulo in začimbe (sol, poper, muškatni orešček). Nato dobro premešamo.
Kos vlečenega testa položimo na delovno površino. Nanj stresemo 1/6 krompirjevega nadeva. Nato ga razporedimo enakomerno po celotni površini. Zavijemo v zvitek.

Postopek ponavljamo, da porabimo vse kose testa.
Pekač premažemo z oljem. Nato vanj položimo zvitke, en poleg drugega.

Olju primešamo 100 ml hladne vode. 
Nato dobro premažemo zvitke v pekaču.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 40 minut.

Med peko dvakrat dobro premažemo z mešanico olja in vode.
Prostor za komentar
  • Blogger Komentar preko Blogerja
  • Facebook Komentar preko Faceboka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

5 komentarjev :

  1. Saj je mogoče malo čudno vprašanje, ampak, a ima zelo izrazit okuso po krompirju? :)
    Razmišljam...pri kakem korenčkovem pecivu nebi nikoli ugotovila da je korenček, pa me zanima če je tudi tu kaj podobnega :)

    OdgovoriIzbriši
  2. No ja, vprašanje pa ni nč čudno :-) Okus krompirja se zgubi v kombinaciji s čebulo in kislo smetano :-) In rezultat je bil res presenetljivo okusen... :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. uh uh tole je pa noro dobr, ravnokar testirano..hvala ze enkraten recept!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Danes sprobano, odličnega okusa, pa še enostavna priprava...bo ostalo na družinskem jedilniku.:)

    OdgovoriIzbriši


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]