SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Riževi rezanci v solati z mesnimi kroglicami

Slastna solata kot samostojni obrok v poletnih dneh, v kombinaciji z riževimi testeninami in govejimi kroglicami.
4 osebe
20 minut
Kaj se potrebuje za okusno solato z govejimi kroglicami?
180 g riževih rezancev
250 g brokolija
250 g okrasnega paradižnika (večbarvni)
250 g mletega govejega mesa
80 g rukole
1 manjša čebula
3 vejice peteršilja
1 zvrhana čajna žlička krušnih drobtin
1 avokado
sok ene limone
125 g sira mozzarella
1 čajna žlička medu
100 ml temnega balzamičnega kisa
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
muškatni orešček


PREDPRIPRAVA
- riževe rezance prelijemo s soljeno vročo vodo in pustimo, da se 7 minut namakajo / nato jih odcedimo in splaknemo s hladno vodo in dobro odcedimo
- brokoli razcvetkamo, operemo in blanširamo v vreli vodi (4 min)
- okrasni paradižnik operemo
- čebulo očistimo in grobo sesekljamo
- peteršilj operemo pod tekočo vodo, dobro osušimo in grobo narežemo
- avokado prepolovimo, odstranimo koščico, olupimo in narežemo na manjše kocke
PRIPRAVA
Narezan avokado in blanširan brokoli stresemo na rezance. Začinimo s ščepcem popra in soli ter prelijemo s sokom limone. Na rahlo premešamo.

Mleto meso stresemo v posodo. Dodamo grobo sesekljano čebulo in peteršilj, krušne drobtine, ščepec popra ter polovico čajne žličke soli. Dobro premešamo in oblikujemo majhne mesne kroglice. 
Goveje mesne kroglice stresemo na vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 8 minut. Med praženjem večkrat premešamo.
Nato dodamo okrasni paradižnik in pražimo še 2 minute. 
Sestavine v ponvi pokapamo z medom in prelijemo z balzamičnim kisom. Pustimo, da dobro prevre (3 min).

Ohladimo.
SERVIRANJE

Rukolo razdelimo na 4 servirne krožnike. Nato kupčke rukole obložimo z mešanico riževih rezancev in avokada. Preko rezancev položimo pražene mesne kroglice in okrasni paradižnik. Pokapamo z marinado, ki je nastala pri pripravi mesnih kroglic.
Na koncu obložimo s kroglicami sira mozzarella.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]