Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Bučni keksi

Preprosta in okusna ideja za bučne kekse oz. piškote.

Kaj potrebujete za enostavno pripravo keksov?

1 muškatno bučo (500 g)
130 g moke tip 500
50 g jedilnega koruznega škroba (gustin)
80 g kristalnega sladkorja
100 g masla
1 žlica vanilijeve arome
1/3 čajne žličke cimeta
mleti sladkor za posip


PRIPRAVA

Muškatno bučo položimo v kozico in zalijemo s hladno vodo. Ko voda zavre, kuhamo 45 minut.

Kuhano bučo odstranimo iz vode in ohladimo.
Nato jo prepolovimo in odstranimo semena ter pecelj.
Bučo položimo v skledo in jo s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Bučnemu pireju dodamo moko, škrob, sladkor, cimet, vanilijevo aromo in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi.

S kuhinjsko metlico dobro premešamo, da se sestavine povežejo.
Dno pekača prekrijemo s kosom peki papirja.

S pomočjo dveh čajnih žličk delamo žličnike, ki jih s presledki polagamo na pekač.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 20 minut.

Bučne kekse ohladimo. Nato jih potrosimo z mletim sladkorjem.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]