Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Testo za potico

Preprosto za pripravo! Okusno kvašeno testo je že polovica poti do popolne potice. Drugače pa lahko testo uporabite tudi za buhtleljne, kvašene flancate...


Kaj potrebujete za kvašeno testo, ki ga lahko med drugim uporabite za potico?

350 g moke tip 500
50 g masla
100 ml mlačne vode
60 g kristalnega sladkorja
2 jajci
5 g suhega kvasa
1 žlica ruma
1 ščepec soli
1/3 čajne žličke nastrgane limonine lupine



PRIPRAVA

V skledo stresemo moko. Dodamo sladkor, kvas, sol in nastrgano limonino lupino.

Premešamo.
Suhemu delu kvašenega testa dodamo jajci, mlačno vodo, rum in stopljeno maslo.

Z leseno žlico mešamo toliko časa, da dobimo testno kepo, ki odstopi od stranic posode.
Testno gmoto stresemo na delovno površino in s pomočjo dlani dobro pregnetemo (6 minut).

Testo gnetemo tako, da ob koncu dobimo obliko hlebčka.
Testo za potico postavimo v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 30 minut.

Vzhajano testo stresemo na pomokano delovno površino. Razvaljamo v obliki kvadrata, debeline pol centimetra.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]