Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Jogurtova strjenka s kutino

 Potrebujete le malo časa in nekaj dobre volje. Osvežujoč okus, preprost za pripravo!

OSNOVA
1000 ml tekočega jogurta
160 g mletega sladkorja
60 g instant želatine topne v hladnem
OSTALO
500 g kutine ena večja
50 g masla
60 g kristalnega sladkorja
250 g jagod
190 g rdečega grozdja brez peščk
200 g banane ena večja
en zavitek vafljev z mlečno čokolado z okusom karamele in banane 125 g





PRIPRAVA

Tekoči jogurt nalijemo v posodo. Dodamo instant želatino in mleti sladkor. Dobro premešamo.

Pripravljeno zmes razdelimo v osem posodic za serviranje.

Posodice postavimo v hladilnik.
kutino olupimo, prerežemo na pol, odstranimo koščice in narežemo na majhne kocke
grozdje operemo, osušimo ter jagode grozdja odstranimo z vejic
jagode operemo, odstranimo zeleni del in narežemo na majhne krhlje
banano olupimo in narežemo na srednje debele kolobarje
Pripravljeno kutino stresemo v ponev. Dodamo maslo in pražimo 10 minut.

Nato dodamo kristalni sladkor in pražimo še 5 minut.
Karamelizirani kutini dodamo pripravljeno sadje (grozdje, jagode, banana), premešamo ter pražimo dve minute.

Ohladimo.
Z ohlajenim sadjem obložimo jogurtovo strnjenko.

Postavimo v hladilnik, da se vse skupaj dobro ohladi (2 ure).

Pred serviranjem obložimo z vaflji.


Print Friendly and PDF
Prostor za komentar
  • Blogger Komentar preko Blogerja
  • Facebook Komentar preko Faceboka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

2 komentarja :

  1. Strnjenka??? Strjenka se napiše. in choco friends? Škoda objavljat na blogu...

    OdgovoriIzbriši
  2. Peščk? Pešk je po slovensko

    OdgovoriIzbriši


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]