SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Kamut rižota

Žitarica kamut, ki vsebuje manj glutena kot pšenica, je starodavna vrsta pšenice. Izvir iz Egipta,  je bogat vir vitaminov in je lahko prebavljivo žito.

SESTAVINE
300 g žita kamut
250 g mletega govejega mesa
70 g rdeče čebule
170 g rdeče podolgovate paprike
190 g koromača
1 zvrhana žlica tartufate
100 g dimljenega sira
6 brinovih jagod
2 vejice timijana
50 ml bučnega olja
sol
tribarvni grobo mleti poper





PRIPRAVA

Žito kamut operemo v hladni vodi. 
Nato ga stresemo v kozico, zalijemo s hladno vodo in dodamo polovico čajne žličke soli.

Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 40 minut.

Kuhano žito odcedimo.
-- čebulo olupimo in narežemo na majhne kocke
-- papriko očistimo in narežemo na majhne kocke
-- koromač operemo pod tekočo vodo, odstranimo storž in narežemo na tanke lističe
-- dimljeni sir nastrgamo
-- brinove jagode s pomočjo noža stremo

Pripravljeno čebulo stresemo v kozico, pokapamo z bučnim oljem in pražimo 4 minute. Dodamo mleto meso, papriko in koromač. Pražimo 8 minut. 

Začinimo (brinove jagode, timijan, 1/4 čajne žličke grobo mletega popra, 1/3 čajne žličke soli, tartufata).
Premešamo, prelijemo s 100 ml vode in kuhamo 5 minut, da voda povre.
V kozico z omako stresemo kuhan kamut in pokrito dušimo 5 minut.

Pred serviranjem primešamo nastrgan dimljeni sir.


Print Friendly and PDF
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]