Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Čokoladni zavitek

Preprosta in slastna ideja za vse ljubitelje čokolade.

SESTAVINE
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa 275 g
200 g mlečne čokolade s celimi lešniki
3 zvrhane žlice mletih mandljev
eno jajce


POSTOPEK PRIPRAVE

Razvijemo sveže valjano listnato testo.
Na sredino razvitega testa položimo mlečno čokolado s celimi lešniki.
Desno od čokolade naredimo poševne zareze, tako da dobimo trakove debeline 1.5 centimetra. Nato ponovimo postopek še na levi strani čokolade.
S trakovi iz leve in desne strani izmenično prekrivamo čokolado, da dobimo obliko kite.
Na začetku in koncu odvečno testo odrežemo in stisnemo, da se sprime. 
Čokoladni zavitek premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo z mletimi mandlji.

Zavitek s peki papirjem položimo na pekač.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200°C, za 20 minut.

Pečen zavitek pustimo, da se ohladi. Nato ga narežemo na poljubne kose in serviramo.



Print Friendly and PDF
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]