Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Kokosovi mafini s kivijem

Majhni kolački mafini so okusna sladica, a ime prihaja iz francoske besede moufflet, ki pomeni mehek kruh. A njihova priprava je tako preprosta, da jo lahko zaupamo tudi otrokom...

SESTAVINE ZA PRIPRAVO
200 g moke tip 500
100 g koruzne moke
120 g kristalnega sladkorja
45 g kokosove moke + za posip
1 čajna žlička nastrgane limonine lupine
90 g kokosovega olja iz ekološke pridelave
1 jajce
1 zavitek vanilijevega sladkorja 8 g
1 kozarec / konzerva kokosovih kock v kompotu 500 g
9 g pecilnega praška
3 kivije


PRIPRAVA
V posodo ubijemo jajce. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor. Z električnim mešalnikom dobro premešamo (3 minute). Nato dodamo kokosovo olje, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. Premešamo, da dobimo kremasto zmes. Prelijemo s kokosovim kompotom in ga dobro umešamo.
"Mokremu delu" biskvita dodamo mešanico iz bele moke, koruzne moke, pecilnega praška, limonine lupine in kokosove moke. Z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti, dobro premešamo (3 minute).
V pekač za mafine položimo papirnate košarice. V vsako košarico položimo po dve žlici biskvitnega testa. 
Kivi olupimo, narežemo na tanjše kolobarje ter jih prerežemo na pol. Nato z njimi obložimo biskvitno testo v papirnatih košaricah. Na koncu potrosimo s kokosovo moko.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 23 minut. Pečene mafine s kivijem odstranimo s pekača in pustimo, da se ohladijo.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]