Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pralineji

Marsikdaj se zgodi, da ni pri roki pripomočka, ki ga potrebujemo za pripravo ter izvedbo kakšnega recepta. Ena od rešitev je pred vami.

SESTAVINE ZA PRIPRAVO
200 g mlečne čokolade za obliv
2 žlici olja
2 žlici kandirane lupine cedre
3 žlice lešnikovega namaza NUTELLA



PRIPRAVA
Kartonasto podlogo za jajca prekrijemo s PVC folijo. S pomočjo prsta v udrtine na kartonu pritisnemo folijo, da dobimo jamice. 
Kako izgleda postopek si lahko ogledate v priloženem videu na koncu recepture.
Čokoladi dodamo olje ter jo raztopimo nad vodno soparo.
V devet "jamic" nalijemo po slabo žlico stopljene čokolade. Nato čajno žličko pomočimo v "jamico" in s čokolado premažemo stene "jamice". Postopek ponovimo še pri ostalih "jamicah".
V vsako "jamico", na sredino, položimo po nekaj kock kandirane lupine cedre in polovico čajne žličke lešnikovega namaza.
S preostankom raztopljene čokolade zalijemo jamice, tako da čokolada sega do roba.
Karton z domačimi pralinejami položimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Karton s pralineji obrnete, da padejo ven. Odstranite folijo.



Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]