SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Pralineji

Marsikdaj se zgodi, da ni pri roki pripomočka, ki ga potrebujemo za pripravo ter izvedbo kakšnega recepta. Ena od rešitev je pred vami.

SESTAVINE ZA PRIPRAVO
200 g mlečne čokolade za obliv
2 žlici olja
2 žlici kandirane lupine cedre
3 žlice lešnikovega namaza NUTELLA



PRIPRAVA
Kartonasto podlogo za jajca prekrijemo s PVC folijo. S pomočjo prsta v udrtine na kartonu pritisnemo folijo, da dobimo jamice. 
Kako izgleda postopek si lahko ogledate v priloženem videu na koncu recepture.
Čokoladi dodamo olje ter jo raztopimo nad vodno soparo.
V devet "jamic" nalijemo po slabo žlico stopljene čokolade. Nato čajno žličko pomočimo v "jamico" in s čokolado premažemo stene "jamice". Postopek ponovimo še pri ostalih "jamicah".
V vsako "jamico", na sredino, položimo po nekaj kock kandirane lupine cedre in polovico čajne žličke lešnikovega namaza.
S preostankom raztopljene čokolade zalijemo jamice, tako da čokolada sega do roba.
Karton z domačimi pralinejami položimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Karton s pralineji obrnete, da padejo ven. Odstranite folijo.



Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]