SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Browni kozarec

Najverjetneje ste se že znašli v dilemi kaj podariti ob kakem prazniku. Ponujam vam čokoladno rešitev, ki bo sigurno navdušila!
KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO PREPROSTEGA IN ZELO OKUSNEGA DARILA?
180 g moke tip 500
6 g soli
42 g čokolade v prahu
60 g bele čokolade
60 g temne čokolade
80 g orehov
115 g rjavega sladkorja
150 g kristalnega sladkorja
steklen kozarec s pokrovom (800 ml-900ml), smolepilne etikete
IN KAJ POTREBUJE OBDAROVANEC?
150 ml olja
3 jajca
1 žlico vanilijeve arome
pekač in maslo za mazanje


PRIPRAVA DARILNEGA KOZARCA

Orehe s pomočjo dlani grobo zdrobimo. Belo in temno čokolado zrežemo na majhne koščke. Moki primešamo sol.
SESTAVLJANJE KOZARCA
Sestavine polagamo, po plasteh, v kozarec.

Vrstni red: polovica moke s soljo, čokolada v prahu, druga polovica moke s soljo, rjavi sladkor, kristalni sladkor, temna čokolada, bela čokolada, orehi.


Na kozarec nalepimo nalepko, na katero smo zapisali voščilo ter kratka in enostavna navodila za pripravo brownijev.


Pri dekoraciji lahko brez problemov uporabite malo svoje domišljije. Jaz vam predlagam osnovo, ki se jo da zelo simpatično nadgraditi. Pokrovček lahko pokrijete s krpo (barva ali vzorec po izboru), dodate barvno vrvico...
Napis oz zapis za samolepilno etiketo lahko pripravite in oblikujete v wordu ali na enem od mnogih brezplačnih on-line programov za pripravo etiket...

NAVODILA ZA PEKO
Prižgi pečico in nastavi na 180 °C. Pripravi pekač 18*18 centimetrov. Sestavine iz kozarca pretresi v posodo in dobro premešaj. Dodaj 3 jajca, eno žlico vanilijeve arome in 150 ml olja. Premešaj, da se sestavine dobro povežejo. Pretresi v pekač in po potrebi poravnaj. Pekač položi v pečico ogreto na 180 °C, za 25 minut. Ohladi in uživaj!
 Lahko pa pripravite slastne brownije kar za lastni gušt...
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]