Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Slivova pita

Sezona sliv ponuja tudi kopico okusnih rešitev! Pred vami je recept za slastno slivovo pito, brez glutena in jajc.
Popolna sladka naslada za poletne dni!
Sezona sliv ponuja tudi kopico okusnih rešitev! Pred vami je recept za slastno slivovo pito, brez glutena in jajc.
170 g drobljenega zlatega lanenega semena Pegan
100 g masla
60 g sladkorja
1 čajna žlička pecilnega praška
1 žlica vanilijeve arome
500 g sliv
100 g kisle smetane
zgoščen agavin sirup





V  posodo stresemo drobljeno zlato laneno seme. Dodamo kristalni sladkor, pecilni prašek, vanilijevo aromo in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. Premešamo, da se sestavine dobro povežejo in dobimo kepo testa. Testo zavijemo v PVC folijo ter postavimo v hladilnik, za 20 minut.
Testo položimo na peki papir ali na silikonsko podlogo za pečenje. Razvaljamo v krog, premera 22 centimetrov. Testo obložimo s slivami, ki smo jih oprali, prepolovili in odstranili koščice.
Pito s peki papirjem / silikonsko podlogo z delovne površine, preložimo na pekač. Postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut.
Pečeno slivovo pito pustimo, da se na pol ohladi. Kislo smetano premešamo, da nastane gosta tekočina. Pred serviranjem pito pokapamo s kislo smetano in zgoščenim agavinim sirupom.


Laneno seme je bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, med katere spada tudi alfa-linolenska kislina. To organizem nujno potrebuje za normalno delovanje, a je sam ne more proizvesti. Odlikuje ga tudi vsebnost beljakovin, mineralov in vitaminov. Poznamo ga predvsem po učinku na urejeno prebavo, kar ni presenetljivo, saj vsebuje izjemen zalogaj rastlinskih vlaknin in balastnih snovi. Zaradi sluzi, ki je v lupini, deluje rahlo odvajalno...
Še več o izdelku na >>>  PEGAN enostavno naravno

oglasno sporočilo

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo