Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Francoska bageta z jajčevcem

Preprosta za pripravo in zelo okusna osnova za priljubljene francoske bagete. A, če uporabite še malo kulinarične domišljije lahko pripravite različne okuse... Bučka, paprika, jajčevec, rukola, mlada špinača, čebula...
Preprosta za pripravo in zelo okusna osnova za priljubljene francoske bagete. A, če uporabite še malo kulinarične domišljije lahko pripravite različne okuse...


sestavine
TESTO… 380 g moke tip 500
190 g mlačne vode
7 g soli
½ kocke svežega kvasa Fala
NADEV… 1 manjši jajčevec 250 g
2 ščepca soli
½ čajne žličke posušenega grobo mletega česna
olivno olje
Kvas razdrobimo v posodico, prelijemo z mlačno vodo in premešamo, da se razpusti. V skledo stresemo moko, dodamo sol in prelijemo s kvasnim nastavkom. Premešamo. Testno gmoto stresemo na gladko delovno površino ter z močnimi pritiski pregnetemo (8 min).
Oblikujemo hlebček, ga postavimo v skledo in pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo počivati, 25 minut.
Pri gnetenju testa ter kasneje pri valjanju ne uporabljajte dodatne moke. Dovolj je gladka delovna površina.
Jajčevec operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na čim tanjše rezine. Začinimo s soljo in česnom ter pokapamo z olivnim oljem. Rezine jajčevca popečemo (na vroči ponvi - na obeh straneh, da dobite zlato rjavo barvo).
Kvašen hlebček stresemo na delovno površino ter ga prerežemo na pol. Testo razvaljamo, na debelino en centimeter. Obložimo s popečenimi rezinami jajčevca. Zavijemo v zavitek. Nato, s pritiski zvitka, povaljamo, da se sestavini povežeta in dobimo obliko bagete. Postavimo na pekač, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 20 minut.
Na vzhajanih bagetah naredimo po nekaj zarez. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut.
Jajčevec lahko nadomestite z bučko ali papriko ali pa uporabite kar kombinacijo vseh treh. Uporabite lahko tudi karamelizirano čebulo ali ocvrto zelenjavo (rukola, mlada špinača, čebula).


****
Oglasno sporočilo


Oglasno sporočilo
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo