Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Lešnikove kroglice

Lešniki so popoln vir vitamina E. A z dodatkom čokolade in lešnikovega namaza iz Piemontskih lešnikov z zaščiteno geografsko označbo so popolna kombinacija za popolno razvajanje...


S PETIMI SESTAVINAMI DO POPOLNIH OKUSOV!

Domača čokolada z lešniki v obliki kroglic za razvajanje čez dan, zvečer...

čokolada recepti

Čokoladni izziv v zadnjem delu, a pred vami že 16-ta čoko 🍫😋💖receptura.



ČE SLUČAJNO, KLJUB PARIM ZAPISOM ŠE NISTE ZASLEDILI KAKO PRIŠEL NA IDEJO. NA HITRO TOREJ OBNOVA⤸
Ob skodelici kave Loka Special, prebiranju knjige "ČOKOLADNE DOBROTE" in gledanju filma "Julie & Julia" prišel na idejo. Kava je kriva za ustvarjalno razmišljanje. Med prebiranjem knjige se mi zdelo kar nekaj receptov zelo interesantnih, a na koncu se odločil za pripravo vseh enaindvajset. In ravno v tem času sem gledal film, ki govori o kuharici in gastro blogerki, ki po njeni kuharski knjigi pripravlja recepte in jih objavlja... Nekaj v tem stilu želel že pred časom speljati, a se vse skupaj na koncu ni uresničilo. Sedaj dovolj energije in zagona, da izziv izpeljem. Nebi bil pa jaz jaz😉😁😂, če receptov iz knjige nebi spreminjal, testiral in preizkušal različne rešitve. Pri vseh receptih ideje črpam iz knjige, a predstavljam in zavijem jih v mojem stilu. 
okusni recepti



Blaž obožuje čokolado z lešniki! In to tudi razlog, da je na koncu nastal spodnji recept. Tako kot ponavadi izhajal iz enega od receptov iz knjige. Vsi tisti, ki imate omenjeno knjigo v roki in prebirate moje recepte boste pri večini opazili velike razlike. Idejo vedno črpam iz osnovnih sestavin in slike, a na koncu vse skupaj pripravim in predstavim kako vidijo moje plave👀. V knjigi #ČokoladneDobrote kar nekaj receptur vsebuje mandlje oz. maline... Osebno se jaz nisem želel ponavljati in zato pri receptu "MALINOVI TARTUFI" zamenjal sestavino "maline" črtal par sestavin in dodal nekaj novih... Prav v času ko sestavljal to recepturo mi prišel v roko ➧LEŠNIKOV NAMAZ @mojacokolada.si . Po pokušanju namaza se dokaj hitro odločil, da je idealen za končanje spodnje recepture. DELOVNI NAMIG Želite na hitro pripraviti spodnjo lešnikovo naslado in ni na zalogi omenjenega namaza. "Komotno" 😉 ga lahko zamenjate s katerim drugim lešnikovim ali čokoladno lešnikovim namazom.
karamelizirani lešniki
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
LEŠNIK KRAMBEL
200g lešnikov
40 g rjavega sladkorja
80 ml vode

IN ŠE...
200 g temne čokolade (najman 56% delež kakava)
280 g lešnikovega namaza
mleti sladkor
SESTAVINE ZA
16 kroglic

ČAS PRIPRAVE
30 minute

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
laktoza
oreščki

1. Lešnikom dodamo rjavi sladkor in vodo. Premešamo. Stresemo v pekač. Nato v ogreti pečici na 200 stopinj pražimo (približno 10-15 minut) toliko časa, da voda izhlapi in lešniki karamelizirajo. Ohladimo.

2. Lešnike stresemo v multipraktik in grobo zmeljemo. Dodamo čokolado nalomljeno na manjše kose. Zmeljemo, da dobimo izgled grobega peska.
DELOVNI NAMIG Pri tem delu priprave pomembno, da so lešniki hladni. Drugače se bo čokolada med mletjem stopila in ne bo strukture, ki je potrebna za nadaljno pripravo recepta.

3. Pripravljeni zmesi ročno vmešamo lešnikov namaz. Postavimo v hladilnik za 20 minut.

4. S čokoladno lešnikove zmesi oblikujemo kroglice.
DELOVNI NAMIG Za lažje oblikovanje kroglic si pomagajte z mletim sladkorjem.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo