Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Snežne kepe

Klasična sladica 80-ih v osveženi preobleki: popularna sladica iz beljakov, ki se praviloma servira z vanilijevo kremo...


Klasika v moji preobleki!

Popularna sladica iz beljakov, ki se servira praviloma z vanilijevo kremo.

sladica iz beljakov
Sladica snežne kepe spada med klasične sladice in kolikor gospodinj toliko različnih receptov. Kar nekajkrat sem že pripravljal tiste klasične, a je bil sedaj čas za nekoliko posodobljeno različico.
snežne kepe
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA 8 oseb  ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE 25 minut  ALERGENI laktoza
SNEŽNE KEPE
3 beljake
70 g kristalnega sladkorja
150 ml vode
2 lista želatine

JAJČNA KREMA
400 ml kondenziranega mleka
6 rumenjakov
20 g škroba
250 ml sladke smetane
2 zvrhani žlici mletega sladkorja
1 žlica rožne vode

SLADKORNE SNEŽINKE
2 zvrhani žlici mletega sladkorja
1 žlica vode
1/5 čajne žlice pecilnega praška




1. Beljake stresemo v posodo mešalnika in na najvišji hitrosti mešamo, da dobimo trd beljakov sneg. Med stepanjem v kozico stresemo sladkor in vodo. Zavremo in kuhamo toliko časa, da sladkor doseže 115 stopinj.
2. Mešalnik zmanjšamo na minimum in postopoma prilivamo kuhan sladkor. Nato povečamo hitrost na maksimum in mešamo toliko čada, da se beljaki ohladijo.

3. V kozici raztopimo slabo odcejena lista želatine, ki sta bila namočena v hladni vodi 5 minut. Stopljeno želatino umešamo v ohlajeno beljakovo zmes.

4. Zmes stresemo v vrečko za brizganje. Nato na papir za peko nabrizgamo kupčke višine 6 do 8 centimetrov. Postavimo v hladilnik za 2 ure.
DELOVNI NAMIG Lahko se nekoliko poigrate in nabrizgate kupčke različnih velikosti oz. višine. In se nato pri serviranju igrate...👍

preprosta slaščičarska krema

5. V posodi zmešamo rumenjake, 100 ml hladnega kondenziranega mleka in škrob. Preostanek mleka zavremo. Prilijemo zmes iz rumenjakov in ob stalnem mešanju kuhamo 2 minute. Kremo stresemo na krožnik, pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik, da se ohladi.

6. Ohlajeno osnovo za kremo stresemo v posodo mešalnika. Dodamo sladko smetano, rožno vodo in mleti sladkor. Zmešamo v gladko kremo.

 7. V posodi zmešamo mleti sladkor, vodo in pecilni prašek. Teflon ponev segrejemo. Z žlico nanesemo sladkorno zmes. Ponev odstavimo in pustimo, da se ohladi. Z leseno žlico podrgnemo ohlajen sladkor.
DELOVNI NAMIG Med pripravo sladkornih snežink se sladkor že nekoliko karamelizira in prime ponve. Ko boste odstranili sladkorne snežinke v ponev nalijte malo vode in zavrete. Tako ne bo treba uporabiti niti žice za pomivanje... 😉

SERVIRNI NAMIG Na servirni krožnik stresete nekoliko kreme. Obložite s snežnimi kepami in potrosite s sladkornimi snežinkami.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo