Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jogurtove kroglice

Preprosta in okusna ideja, ki nam pri serviranju ponuja kopico možnosti...


Zdravi okusi za začetek dneva ali pa...

recepti jogurt




Jogurtove kroglice so preprosta ideja, ki se lahko servira na kopico načinov. Odlično se podajo s polnozrnatim kruhom za zajtrk, malico TO GO, s krekerji so odlična ideja za prigrizek čez dan... Lahko pa kroglico nadomestite tudi z zeliščnim maslom, ki ga servirate na kosu pečenega mesa.

jogurt uporaba

Pri pripravi  lahko izberete tekoči jogurt z 1.3% mlečne maščobe ali več. Osebno sem pripravil dve verziji. Uporabil sem jogurta z 1,3% in 2,8% mlečne maščobe. Razlog je bil preprost, saj sem želel ugotoviti kako se bo prvi oz. drugi obnašal... Med postopkom priprave ni bilo zaznati razlik. Pri končnemu izdelku pa dajem prednost kroglicam z bolj mastnim jogurtom. Meni osebno so bile okusnejše oz. bile so bolj polnega okusa.
Pri dodatku v katerem boste povaljali kroglice se prepustite kulinarični domišljiji in jih začinite po svojem okusu...

tekoči jogurt uporaba
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA 4 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE “čez noč”  ALERGENI laktoza

1000 ml tekočega jogurta
30 ml limoninega soka
dva ščepa soli

DODATKI PO LASTNEM IZBORU...
chia semena
mleta sladka paprika
kajenski poper
drobnjak
česen granulat
kurkuma
*

1.  Tekoči jogurt nalijemo v posodo. Dodamo limonin sok in sol. Premešamo. Na sobni temperaturi pustimo stati 30 minut.

2. Cedilo postavimo v skledo (dno cedila naj ne sega preko polovice sklede). Cedilo prekrijemo z gazo ali kuhinjsko krpo. V cedilo nalijemo jogurt, pokrijemo in shranimo v hladilnik "čez noč".
DELOVNI NAMIG Jaz sem uporabil kuhinjsko krpo, vendar le za to ker za pranje le teh ne uporabljam mehčalca za perilo. "Čez noč" berite 8 do 12 ur.

3. Z žlicama naredimo žličnik. Nato z rokama oblikujemo kroglico in povaljamo v izbrani panadi.  Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vso jogurtovo zmes.

SHRANJEVANJE Jogurtovo zmes preložite v posodo za shranjevanje pokrijete in shranite v hladilnik. Ali oblikujete kroglice, jih zložite v PVC posodo, pokrijete in shranite v hladilnik do serviranje. Eno ali drugo imate lahko shranjeno v hladilniku do 4 dni.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo