Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pravljične vonjave na Pogačarjevem trgu!

Odprta kuhna bo jutri, 22. marca, ob 10. uri na Pogačarjevem trgu vstopila v pravljično sedmo sezono, za katero je organizacijska ekipa pripravila kup novosti.
0


Jutri že 150. Odprta kuhna v Ljubljani!

Pravljična sezona prinaša sveže restavracije, vrhunske chefe in najnovejše trende na področju kulinarike in vinarstva.



Odprta kuhna bo jutri, 22. marca, ob 10. uri na Pogačarjevem trgu vstopila v pravljično sedmo sezono, za katero je organizacijska ekipa pripravila kup novosti. »Za nas bo tokratna otvoritev sezone še posebej praznična, saj bomo prav ta petek obeležili že 150. Odprto kuhno v Ljubljani in 200. Odprto kuhno nasploh,« je povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne, in dodal: »Tudi to sezono bo ponudba osvežena z novimi trendi, pridružili so se nam novi vrhunski kuharski mojstri, od aprila pa bo nova tudi posebna stojnica, ki bo v celoti posvečena naravnim vinom.«

Še več vrhunskih kuharskih mojstrov in trendov

Na Pogačarjevem trgu bo Odprta kuhna razveseljevala vsak sončni petek do konca oktobra, na njej pa bo svoje dobrote kuhalo okoli 50 ponudnikov iz vse Slovenije. »Število ponudnikov, s katerimi sodelujemo, je sicer večje. Trenutno imamo potrjeno sodelovanje s skoraj 70 različnimi ponudniki, do konca sezone pa bo ta številka še narasla,« je pojasnila Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne. Poudarila je, da so v ekipi še posebej ponosni, da jim zaupajo tudi najboljši slovenski kuharski mojstri. Med njimi so legendarni Janez Bratovž iz JB Restavracije, Luka Košir iz Gostišča Grič, markantni Jorg Zupan z Ateljejem, Danilo – gostilna & vinoteka Nine in Gašperja Čarmana, restavracija Evergreen, kjer kuha Mojmir Šiftar, ki ga je kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenia izbral za mladega talenta 2019, ter Zdravko Robič, ki ustvarja v restavraciji prenovljenega stoletnega hotela Planinka v Ljubnem ob Savinji. Ponudba Odprte kuhne vsako leto prinese tudi nove trende, letos so to vsekakor takosi (El Patrón Tacos & Store), fermentirana hrana (Fermentstation) ter zdrava in lahka, a vseeno okusna hrana (Fejst™ juhe in TINK superfood café). Med novimi ponudniki bodo tudi EK Bistro, Pivnica Lajbah, pattiserie La Ganache, Pop's Place z gurmanskimi burgerji, Gostišče Barbara iz Idrije z žlikorfi ter ptujsko Gostišče Grabar. 

Nekaj posebnega, nekaj svetovnega

Odprta kuhna je postala nepogrešljiv del ljubljanskega družabnega življenja ter turistična znamenitost, ki jo svetovni mediji uvrščajo na sezname nujnih postankov v Ljubljani in Sloveniji ter med najboljše kulinarične tržnice na svetu. “Hrana, ljudje, vzdušje, čudovita lokacija, druženje, vznemirjenje,... Odprta kuhna je 'joie de vivre', odprta je za vse in na njej vsak najde nekaj zase, nekaj, česar še nikoli ni poskusil. Tu lahko srečuješ stare znance in spoznavaš nove prijatelje, raziskuješ, se zabavaš. Vsi, ki delamo na Odprti kuhni, smo kot velikanska družina, ker vsi delamo s srcem. Tudi to se čuti,« je tisto, kar Odprto kuhno dela posebno, za konec opisal Lior Kochavy in dodal, da tudi letos nadaljujejo sodelovanje s Slovensko filantropijo, ki zbere neporabljene sestavine in pripravljene jedi ter jih razdeli pomoči potrebnim.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo