Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Repki kozic s tropskim priokusom

POLETNI RECPTI: Repki kozic v kombinaciji s sadjem in zelenjavo so popolna ideja za lahko kosilo, večerjo ali predjed...
0


Slastni, lahki in zdravi okusi za poletne dni!

gamberi

V poletnem času se naše prehranske navade nekoliko spremenijo in v večini posegamo po bolj osvežujoči in lahki hrani. Koktejl v kombinaciji z repki tigrastih kozic si lahko privoščite kot samostojno jed za kosilo ali večerjo. Predlagam pa ga tudi kot hladno predjed ali malico TO GO za v službo, izlet....

nizkokalorični recepti

STE VEDELI, DA oljčno olje in namizne oljke pridelujejo na kmetiji Morgan v Grintovcu z ljubeznijo, predanostjo in znanjem. Zaradi spoštovanja njihovega življenjskega okolja in skrbi za svoje zdravje, so se odločili za ekološko pridelavo (BIO). Vsa njihova oljčna olja nosijo tudi znak zaščitene označbe porekla... VEČ➤


slovensko oljčno olje
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA  4 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  enostavno  ČAS PRIPRAVE  10 minut   ALERGENI  laktoza, raki, oreški, listnata zelena

OSNOVA
450 g repkov tigrastih kozic brez oklepa
skodelica ananasa narezanega na kocke
skodelica belega groizdja brez peščk
skodelica češnjevega paradižnika
ena vejica stebelne zelene
1/2 manga narezanega na kocke
200 g sira feta
par lističev sveže bazilike

DODATKI
4 žlice mandljevih lističev
4 žlice kokosove moke
90 ml ekstra deviškega oljčnega olja s pomarančo iz ekološke pridelave Morgan
sok dveh limon
sok polovice pomaranče
1/2 čajne žlice soli
vejica rožmarina

...

1. V kozico nalijemo vodo. Dodamo par kapljic oljčnega olja Morgan z okusom pomaranče, vejico rožmarina in ščep soli. Ko voda zavre dodamo repke brez oklepa in kuhamo 3 minute. Odcedimo in oplaknemo s hladno vodo. Nato jih stresemo na kos papirnate brisače, da osušijo.
DELOVNI NAMIG Tajanje ob katerem se struktura in kvaliteta najmanj spremeni: Če boste uporabili zamrznjene repke jih stresite v hladno vodo. Pustite stati približno 10 minut in odcedite.

2. Sadje in zelenjavo (ananas, stebelna zelena, mango) očistimo in narežemo na kocke. Grozdje in češnjev paradižnik očistimo, operemo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo.

3. Sir feta narežemo na kocke. Ožamemo limoni in pomarančo. Liste bazilike grobo zrežemo.

4. Pripravljene sestavine (repki, zelenjava, sadje, bazilika) stresemo v skledo. Dodamo feto, oljčno olje, limonin in pomarančni sok in sol. Premešamo. Skledo pokrijemo in shranimo v hladilnik, da se okusi povežejo in dobro ohladi.

morski recepti

5. Kokosovo moko in lističe mandljev stresemo na ponev. Pražimo toliko časa, da dobijo kokosova moka in mandlji nežno zlato rjavo barvo.
DELOVNI NAMIG Med praženjem ves čas mešajte z leseno z žlico ali krožno tresite ponev, saj se kokosova moka lahko zelo hitro zažge.

SERVIRNI NAMIG Sadno zelenjavno solatko z repki tigrastih kozic naložite v kozarce in potrosite s praženimi mandlji in kokosovo moko.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo