Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kruh Močerad

RECEPT ZA PRIPRAVO ENOSTAVNEGA IN ZELO OKUSNEGA KRUHA: Ob pogledu na kruh mi je bila prva asociacija črno rumena žverca - močerad...


Preprosto okusen!

Kombinacija koruzne moke in sipine tinte me navdihnila pri poimenovanje kruha!


Ob pogledu na kruh mi je bila prva asociacija črno rumena žverca - močerad. 😁😂 Drugače je priprava domačega kruha zelo enostavna in hitra. Rezultat, lahko verjamete zelo okusen!😋😋😋 Seveda lahko uporabite malo svoje kulinarične domišljije in pripravite svojo verzijo kruha. Izpustite tinto in pripravite koruzni kruh. Seveda lahko koruzno moko nadomestite tudi z ajdovo moko, uporabite samo ostro.... Pri receptu je le pomembno, da uporabite 500 g moke. 
DELOVNI NAMIG Priporočam, da kot moko za vezivo uporabite ostro belo, polnozrnato ali pirino moko. Če boste uporabili samo ajdovo ali koruzno moko rezultat ne bo ravno zadovoljiv!

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PEKE 45 minut  ALERGENI mehkužci, gluten

250 g koruzne moke
250 g ostre moke
zvrhana čajna žlica soli
½ čajne žlice kristalnega sladkorja
10 g suhega kvasa
500 ml mlačne vode
60 ml oljčnega olja
dve žlici sipine tinte
...
1. V skledo stresemo moko. Dodamo suhi kvas, sol in sladkor. Prilijemo vodo in olje. S kuhinjsko metlico dobro premešamo. Skledo pokrijemo s folijo za živila in pustimo počivati na sobni temperaturi 45 minut.

2. Klasični enojni pekač premažemo z maslom. Kvašeno testo nalijemo v pekač. Pekač rahlo stresemo, da se testo poravna. 

3. Po vrhu pokapamo s sipino tinto. Z držalom jedilne žlice na rahlo umešamo tinto v testo (s potegi od ene stranice do druge stranice pekača...). 

4. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 45 minut. Kruh stresemo na mrežo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo