Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jagodni cvet

PREPROSTI IN OKUSNI RECEPTI ZA SLADICO: danes na vrsti jagode...
0

Hrustljavo sočna sladica iz jagod!

Popolna ideja za poletno sladico v obliki cveta spada v skupino pite oz. zavitek!


Po obdobju "korona stajl" oz. zadnjih 14 dni nekoliko manj dejaven pri zapisih na blogu. Med karanteno imel več časa in posledično se obveznosti zmanjšale na minimum, saj se večino mojega dela nanaša na gostinstvo. Nekako sredi vsega padel na realna tla ob dejstvu, da se bo tudi v gostinstvu po koncu epidemije marsikaj spremenilo. Način mojega razmišljanja in delovanja v poslu je, da vedno razmišljam oz. delam plane vsaj za pol leta naprej. Med razvojem poslovnih dogodkov med karanteno mi dalo misliti, saj je šlo za preživetje... Nastavil kar nekaj novih stvari. Očitno sem pravilno reagiral in potegnil nekatere poteze. Namreč rezultati se že kažejo in lahko zaključim, da mi vse odločitve, dejanja... v obdobju karantene prinesla več poslov kot pred njo...

Trenutno sem torej v obdobju v katerem je prišlo do prvih rezultatov, čez noč nastalo kopica obveznosti in sedaj moram vse uskladiti, da bom lahko čez pol leta tudi žel rezultate... Kar lepo število receptov imam pripravljenih za objavo. Slej ko prej bodo našli svoj prostor na blogu. Namreč priprava in vse ostalo okoli receptov zahteva kar nekaj ur, dni... Recimo samo zapis in še malenkosti povezane z njo zahtevajo po receptu od ure in pol do tri ure časa.

Današnji recept iz sklopa sladko je bil na začetku zamišljen drugače. Med razvijanjem in testiranjem ugotovil, da se zapisana teorija in praktični del ne bosta ujela v cilju. Med iskanjem rešitve kar nekajkrat spremenil cilj, a na koncu nastala sladica v obliki cveta. Med pripravo končne verzije res bil malce packast 🙈🙉🙊in bilo potrebno kar nekaj čiščenja, a je nastal resnično okusen rezultat.

Za začetek hitri video pogled...

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

JAGODE

KRISTALNI SLADKOR

VANILIJEV SLADKOR

POLNOZRNATO VLEČENO TESTO

 

DODATKI

MLETI SLADKOR ZA POSIP

MASLO ZA MAZANJE PEKAČA

500 g

160 g

1 zavitek

4 listi

 




POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA  

6 kosov

ČAS PRIPRAVE

4 minute

ČAS PEKE

35 minut

TEMPERATURA PEKE

190 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

gluten, jajca

 

 

...

 

1. Jagode očistimo, operemo, osušimo in stresemo v posodo multipraktika. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor. Zmeljemo.

2. Okrogel pekač premažemo z maslom. Nato čez pekač položimo list vlečenega testa.

3. Drugi list položimo na delovno površino. Nanj stresemo tretjino jagodne kaše in razmažemo. Nato premazan list s prsti nagubamo, oblikujemo v krog in položimo na sredino pekača. Tretji list premažemo z drugo tretjino kaše in s prsti nagubamo. Nato pripravljen list položimo v pekač in položimo oz. ovijemo okoli prvega lista. Postopek ponovimo s četrtim listom.

4. Proste dele lista na katerega smo polagali premazane zavihamo v notranjost oz tako, da z njim naredimo naguban rob.

5. Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 35 minut. Pečen cvet pustimo, da se ohladi. Pred serviranjem potrosimo z mletim sladkorjem.

DELOVNI NAMIG: Jagode lahko zamenjate s svojim najljubšim sadjem. Sladkor kot dodatek prilagodite izbranemu sadju. Seveda lahko uporabite tudi običajno vlečeno testo v listih. 👌😉


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo