Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Krompirjev curry z mlado špinačo in kokosovim mlekom

Krompirjev curry z mlado špinačo in kokosovim mlekom – hitro vegansko kosilo, polno okusa in topline. Pripravljeno v manj kot 30 minutah.
0


Sreda je dan za eksperiment – a naj bo tak, da ni prezahteven. Ta curry iz novega krompirja, mlade špinače in kremaste kokosove omake je poln okusa, brez mesa in izredno pomirjujoč. Odličen za vse, ki bi radi hitro nekaj toplega, kar diši po začimbah in poletju.

Sestavine (za 2–3 osebe)

  • 300 g mladega krompirja

  • 2 pesti mlade špinače

  • 1 manjša čebula

  • 1 stroček česna

  • 1 žlica curry začimbne mešanice

  • 200 ml kokosovega mleka

  • 1 žlica olja

  • sol, poper po okusu

Postopek priprave

  1. Krompir temeljito operi (lahko z lupino) in nareži na srednje velike kocke.

  2. V ponvi segrej olje in popraži sesekljano čebulo ter česen.

  3. Dodaj curry začimbo, premešaj in takoj vmešaj krompir.

  4. Prilij kokosovo mleko in malo vode (pribl. 100 ml), sol in poper. Pokrij in kuhaj 15 minut oz. dokler ni krompir mehak.

  5. Dodaj špinačo in kuhljaj še 3 minute, da oveni.

  6. Po želji zaključi z limetinim sokom in svežim koriandrom.

Če želiš bolj nasiten obrok, lahko dodaš kuhano lečo ali čičeriko. Postrežeš lahko kar tako ali z žlico jogurta in kosom kruha. Tudi za v službo je super – še boljši je naslednji dan!

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo