Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Vložena jajca

SOLATA IZ JAJC, RDEČE PESE, ČEBULE IN RUKOLE: Slastna, zdrava in barvita kombinacija za popestritev piknika!
0
Slastna, zdrava in barvita kombinacija za popestritev piknika!

Nekaj časa je že bilo v planu, da pripravim vložena jajca. Predvsem me je priprava vlekla zaradi barvnega rezultata, a po "velikonočni" čas je bil kot nalašč za to. Bilo v planu uporabiti pirhe, ki bodo ostali. A pirhov ni ostalo nič! 😂
Na začetku je bil delovni naslov "kako porabiti ostanke praznično obložene mize", a ker pirhov ni ostalo in po okušanju je nastal novi delovni naslov "piknik osvežitev"! 😛 Okusi vloženih jajc se odlično ujamejo z mesom iz žara... 😋
10 jajc
1 večja čebula
60 ml alkoholnega kisa
1 kozarec vložene rdeče pese 690 g
50 g rukole
1 žlica soli
olivno olje 
Jajca položimo v kozico, dodamo žlico soli in prelijemo z vodo. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 15 minut. Jajca ohladimo, olupimo in zložimo v kozarec za vlaganje (1500 ml).
Na tanke rezine narezano čebulo pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo rdečo peso s tekočino in alkoholni kis. Pustimo, da 3 minute vre. Rdečo peso prelijemo preko jajc v kozarcu. Dobro zapremo in pustimo, da se ohladi.
Kozarec shranimo v hladilnik za 2 dni. Vmes ga večkrat pretresemo. Ob vloženih jajcih serviramo rukolo.

Vložena jajca imate lahko shranjena v hladilniku do 5 dni.
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo