Slastna, zdrava in barvita kombinacija za popestritev piknika!
Nekaj časa je že bilo v planu, da pripravim vložena jajca. Predvsem me je priprava vlekla zaradi barvnega rezultata, a po "velikonočni" čas je bil kot nalašč za to. Bilo v planu uporabiti pirhe, ki bodo ostali. A pirhov ni ostalo nič! 😂
Na začetku je bil delovni naslov "kako porabiti ostanke praznično obložene mize", a ker pirhov ni ostalo in po okušanju je nastal novi delovni naslov "piknik osvežitev"! 😛 Okusi vloženih jajc se odlično ujamejo z mesom iz žara... 😋
10 jajc
1 večja čebula
60 ml alkoholnega kisa
1 kozarec vložene rdeče pese
690 g
50 g rukole
1 žlica soli
olivno olje
Jajca položimo v
kozico, dodamo žlico soli in prelijemo z vodo. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod
toplotne energije in kuhamo 15 minut. Jajca ohladimo, olupimo in zložimo v
kozarec za vlaganje (1500 ml).
Na tanke rezine
narezano čebulo pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni.
Dodamo rdečo peso s tekočino in alkoholni kis. Pustimo, da 3 minute vre. Rdečo
peso prelijemo preko jajc v kozarcu. Dobro zapremo in pustimo, da se ohladi.
Ni komentarjev
Objavite komentar