Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Suši burger

SUŠI V DRUGAČNI OBLIKI: BURGER! Še nekaj preprostega in okusnega s kolekcije B-Burger!


Še nekaj preprostega in okusnega s kolekcije B-Burger!
Avgustovski prispevek v tedniku #NeDelo priloga #OdprtaKuhinja poimenoval kar "PISANI SVET HAMBURGERJEV". Če ste slučajno zamudili tiskano izdajo lahko za začetek zaupam, da so bile štiri sveže recepture. 😉👍 Ena kombinacija je bila belo rdeča, druga rumeni odtenki s kančkom vijolične, pri tretjem burgerju je prevladovala zelena barva. A danes predstavljam črno belo kombinacijo.

Med drugim ste lahko v tiskani izdaji zasledili...
KATERO VRSTO RIŽA ŠE POSEBNO PRIPOROČATE ZA SUŠI BURGER?
V moji shrambi je najpogosteje riž paraboiled. Uporabil sem ga že za suši in tudi brurgerje. Resda sem preizkusil tudi druge vrste, celo tistega , ki se dobi prav za suši, a se vedno vračam k prvemu. Zame sta okus in konsistenca zrna tista, ki pretehtata pri uporabi.

o   300 g riža
o   80 g sipinega črnila
o   100 g dimljenega lososa
o   1 konzerva sardonov v rastlinskem olju
o   1 paradižnik
o   nekaj listov rdeče bazilike
o   ⅓ čajne žlice soli
#ZA OMAKO…
o   2 žlici ostrigine omake
o   1 žlica sezamove paste (tahini)
o   4 žlice majoneze

#SestavineZa
4 osebe

#ČasPriprave
45 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌👌

#Alergeni
riba
Riž skuhamo v osoljeni vodi. Oplaknemo s hladno vodo in dobro odcedimo. V polovici riža primešamo sipino črnilo. Silikonskske modelčke za mafine napolnimo z rižem. Z žlico dobro potlačimo, da se riž sprime. Pustimo stati 25 minut.
Paradižnik očistimo in narežemo na rezine.
Z modelčka stresemo »beli« riž. Obložimo ga z dimljenim lososom, sardoni, paradižnikom in listi rdeče bazilike. Na vrh položimo »črni« riž iz modelčka. Postopek ponavljamo, da porabimo pripravljene riževe podloge.
Ob osvežujočih suši burgerjih serviramo omako, ki smo jo pripravili iz ostrigine omake, sezamove paste in majoneze.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo