Še nekaj preprostega in okusnega s kolekcije B-Burger!
Avgustovski prispevek v tedniku #NeDelo priloga #OdprtaKuhinja poimenoval kar "PISANI SVET HAMBURGERJEV". Če ste slučajno zamudili tiskano izdajo lahko za začetek zaupam, da so bile štiri sveže recepture. 😉👍 Ena kombinacija je bila belo rdeča, druga rumeni odtenki s kančkom vijolične, pri tretjem burgerju je prevladovala zelena barva. A danes predstavljam črno belo kombinacijo.
Med drugim ste lahko v tiskani izdaji zasledili...
KATERO VRSTO RIŽA ŠE POSEBNO PRIPOROČATE ZA SUŠI BURGER?V moji shrambi je najpogosteje riž paraboiled. Uporabil sem ga že za suši in tudi brurgerje. Resda sem preizkusil tudi druge vrste, celo tistega , ki se dobi prav za suši, a se vedno vračam k prvemu. Zame sta okus in konsistenca zrna tista, ki pretehtata pri uporabi.
o 300 g riža
o 80 g sipinega črnila
o 100 g dimljenega lososa
o 1 konzerva sardonov v rastlinskem olju
o 1 paradižnik
o nekaj listov rdeče bazilike
o ⅓ čajne žlice soli
#ZA OMAKO…
o 2 žlici ostrigine omake
o 1 žlica sezamove paste (tahini)
o 4 žlice majoneze
|
#SestavineZa
4
osebe
#ČasPriprave
45
minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌👌
#Alergeni
riba
|
Ob osvežujočih suši
burgerjih serviramo omako, ki smo jo pripravili iz ostrigine omake, sezamove
paste in majoneze.
Ni komentarjev
Objavite komentar