Corn čevap

 

Hrustljavo s sočno sredico!

Goveji čevapčiči v koruzni srajčki tudi kot popolna ideja za prigrizek na zabavi!


V iztekajočem tednu se nekoliko bolj posvetil hrani z mehiškim priokusom, a itak izvedbe skozi moje plave oke👀💙😉.
V spodnjem delu zapisa recept, ki me je med sestavljenimi recepti v iztekajočem tednu najbolj navdušil. 😋😋😋. Med sedmimi svežimi mi najljubši TAPAS DE TERNERA, ki ga za potrebe blog objave poimenoval CORN ČEVAP.


Hrustljava nabodala s sočno sladico lahko pripravite tako za glavno jed ali kot prigrizek. Čevapčiče lahko nadomestite tudi z bučko ali sirom (narežete na palčke širine približno centimeter krat centimeter in dolžine sedem centimetrov). V svetu se v kombinaciji s koruznim testom najpogosteje uporabljajo hrenovke... Tako, da lahko absolutno uporabite tudi le te!! 😋👌


Če servirate nabodala kot glavno jed priporočam prilogo v obliki mešane zelenjave iz žara (bučka, jajčevec, paprika) na posteljici iz tanko narezanega rdečega ali belega zelja. Kot preliv priporočam sweet chili omako za spomladanske zavitke. Res, da omaka spada v kolekcijo azijska kuhinja, a se odlično ujame s hrustljavo koruzno srajčko in odlično poveže v celoto z govejim mesom.
Vsekakor lahko uporabite svojo kulinarično domišljijo in pripravite svojo omako...
Trije hitri namigi za omake: MAJONEZNA majonezi dodate polnozrnato gorčico, cvetlični med, česen granulat, limonin sok, poper in sol KISLA SMETANA kisli smetani dodate bučno olje in sol KOKTEJL kečapu dodate majonezo - 1:1

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

GOVEJI ČEVAPČIČI

 

TESTO

KORUZNI ZDROB

MOKA, TIP 400

MLEKO

JAJCA

PECILNI PRAŠEK

RJAVI SLADKOR

ČRNI POPER

SOL

 

 

16 kom

 

 

240 ml

240 ml

260 ml

1 kom

11 g

80 ml

ščep

1/2 čajne žlice

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA  

za 4 osebe

ČAS PEKE

4,5 minute

TEMPERATURA OLJA

180 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

gluten, laktoza, jajca

 

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. V skledo stresemo suhe sestavine (koruzni zdrob, moka, pecilni prašek, sladkor, poper, sol) in premešamo. Jajce razžvrkljamo, prilijemo mleko in dobro premešamo. Mokri del prelijemo preko suhega dela in dobro premešamo. Pustimo stati na sobni temperaturi 10 minut. 

2. Čevapčiče nabodemo na lesene palčke za ražnjiče.

Leseno palčko po dolžini zabodete do sredine čevapčiča ali živila, ki ste ga izbrali.

3. Olje za cvrtje segrejete na temperaturo 180 stopinj. 

4. Čevapčič na leseni palčki pomočite v testo in dvignete nad skledo. Z rahlimi vrtljaji levo in desno odstranite odvečno testo. Položite v vroče olje, tako da je čevapčič prekrit in preštejete do 20. Nato spustite s palčko v olje in ocvrete. Postopek ponavljate, da ocvrete vsa pripravljena nabodala. 

PS Z zgoraj opisanim postopkom za cvrtje boste preprečili, da se vam nabodala ne primejo na mrežo od friteze.

Objava komentarja

0 Komentarji