Solatni takos



Popolni namig za poletno večerjico! 
Še ena od receptur iz mojega junijskega prispevka v tedniku #NeDelo priloga #OdprtaKuhinja. Mehiška specialiteta skozi moje oči! Zakaj nebi koruzne tortilje zamenjali z listom hrustljave solate. 
Pri solati priporočam uporabo ledenke, da dobimo videz običajnih takosov. Vsekakor lahko svinjsko meso zamenjamo s piščancem ali tuno...
600 g svinjskega kareja
8 redkvic
1 manjša kumara
1 rdeča čebula
4 liste solate ledenka
sol
kajenski poper
olivno olje
In še za preliv…
 60 ml olivnega olja, 20 ml sojine omake, 80 ml limetinega soka, ščep soli, ščep kajenskega popra
Svinjski kare narežemo na trakove in začinimo s soljo in kajenskim poprom. Mesne trakove stresemo na vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in prepražimo (8 minut).
Zelenjavo (redkvice, čebula, kumara) očistimo in narežemo na rezine. Liste zelene solate operemo pod hladno tekočo vodo in dobro osušimo.
Mesnim rezancem primešamo zelenjavo. Z nadevom napolnimo liste solate in pokapamo s prelivom, ki smo ga pripravili iz olivnega olja, sojine omake in limetineg soka s ščepom soli in kajenskega popra.

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018