Popolni namig za poletno večerjico!
Še ena od receptur iz mojega junijskega prispevka v tedniku #NeDelo priloga #OdprtaKuhinja. Mehiška specialiteta skozi moje oči! Zakaj nebi koruzne tortilje zamenjali z listom hrustljave solate.
Pri solati priporočam uporabo ledenke, da dobimo videz običajnih takosov. Vsekakor lahko svinjsko meso zamenjamo s piščancem ali tuno...
8 redkvic
1 manjša kumara
1 rdeča čebula
4 liste solate ledenka
sol
kajenski poper
olivno olje
In še za preliv…
60 ml olivnega
olja, 20 ml sojine omake, 80 ml limetinega soka, ščep soli, ščep kajenskega
popra
Svinjski kare
narežemo na trakove in začinimo s soljo in kajenskim poprom. Mesne trakove
stresemo na vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in prepražimo (8 minut).
Zelenjavo (redkvice,
čebula, kumara) očistimo in narežemo na rezine. Liste zelene solate operemo pod
hladno tekočo vodo in dobro osušimo.
Mesnim rezancem
primešamo zelenjavo. Z nadevom napolnimo liste solate in pokapamo s prelivom,
ki smo ga pripravili iz olivnega olja, sojine omake in limetineg soka s ščepom
soli in kajenskega popra.
Ni komentarjev
Objavite komentar