Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Vinogradniške breskve kot ozimnica

ČAS ZA PRIPRAVO OZIMNICE: BRESKOV KOMPOT Z GRENIVKO IN LIMETO


Ozimnica "za ugriz" sredi zime!
Priprava ozimnice v teku! 😉👌 Za sezono 2017/18 se odločil, da kot ozimnico pripravim svoje najljubše artikle, ki jih ponuja narava. V prvih kozarcih se znašla ⏩stebelna zelena, a sedaj združil moje tri najljubše sadeže. Breskva, rdeča grenivka in limeta!
Priokus cimeta oz. rezultat je popoln za obdobje božično novoletnih praznikov. Uporabil sem le pol kilograma sladkorja, ker so mi všeč manj sladki kompoti. Če želite "klasično sladek okus kompota" uporabite pri pripravi 1 kg sladkorja.
#SestavineZa
#ČasPriprave
#Zahtevnostna Stopnja
#Alergeni

4 kozarce

35 minut

,


brez alergenov
ü  1 kg vinogradniških breskev
ü  500 g sladkorja
ü  1 čajna žlica cimeta
ü  10 klinčkov
ü  1 limeta
ü  1 rdeča grenivka
ü  4 vejice mete
Vinogradniške breskve operemo pod tekočo vodo in osušimo. Rdečo grenivko in limeto za 10 minut namočimo v mlačno vodo. Nato narežemo na manjše kose. Vejice mete operemo pod tekočo vodo in osušimo.
V kozico nalijemo liter in pol vode. Dodamo sladkor, cimet in klinčke. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplote in kuhamo 25 minut.
V vodo stresemo breskve, koščke grenivke in limete. Kuhamo 7 minut (če so breskve že bolj zrele oz. mehke kuhajte približno 4 - 5 minut).
Na dno kozarcev za vlaganje položimo po eno vejico mete. Nato izmenično v kozarce polagamo, breskve in rezine grenivke ter limete. Kozarce napolnimo do vrha s kuhano vodo. Dobro zapremo s pokrovčki.
Kozarce zavijemo v brisačo in pustimo, da se vsebina ohladi.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo