Preproste in cenovno ugodne sestavine ponujajo odličen okus v obliki slastne hrane, z imenom krompiruša.
4 OSEBE |
50 MINUT |
Kaj se potrebuje za okusno jed z
odličnim okusom?
1 kg krompirja
2 večje čebule
250 g kisle smetane
500 g sveže valjanega vlečenega testa (6 kosov)
100 ml olja
1 1/2 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke tribarvnega grobo mletega popra
1/4 čajne žličke naribanega muškatnega oreščka
PRIPRAVA
Krompir olupimo in operemo v hladni vodi. Nato ga s pomočjo strgala naribamo.
Krompirju dodamo kislo smetano, grobo sesekljano čebulo in začimbe (sol, poper, muškatni orešček). Nato dobro premešamo.
Kos vlečenega testa položimo na delovno površino. Nanj stresemo 1/6 krompirjevega nadeva. Nato ga razporedimo enakomerno po celotni površini. Zavijemo v zvitek.
Postopek ponavljamo, da porabimo vse kose testa.
Pekač premažemo z oljem. Nato vanj položimo zvitke, en poleg drugega.
Olju primešamo 100 ml hladne vode.
Nato dobro premažemo zvitke v pekaču.
Nato dobro premažemo zvitke v pekaču.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 40 minut.
Med peko dvakrat dobro premažemo z mešanico olja in vode.
Saj je mogoče malo čudno vprašanje, ampak, a ima zelo izrazit okuso po krompirju? :)
OdgovoriIzbrišiRazmišljam...pri kakem korenčkovem pecivu nebi nikoli ugotovila da je korenček, pa me zanima če je tudi tu kaj podobnega :)
No ja, vprašanje pa ni nč čudno :-) Okus krompirja se zgubi v kombinaciji s čebulo in kislo smetano :-) In rezultat je bil res presenetljivo okusen... :-)
OdgovoriIzbrišiuh uh tole je pa noro dobr, ravnokar testirano..hvala ze enkraten recept!!
OdgovoriIzbriši@anonimni :-)
OdgovoriIzbrišiDanes sprobano, odličnega okusa, pa še enostavna priprava...bo ostalo na družinskem jedilniku.:)
OdgovoriIzbriši