Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rdeče burger štručke

RDEČE BOMBETE - BURGER BUNS - BURGER ŠTRUČKE Z RDEČO PESO: Preprosta priprava in okusna osnova za burger!
0


Preprosta priprava in okusna osnova za burger!
 Zadnje čase nas vse pogosteje 💣bombandirajo💥 z barvitimi štručkami za burgerje. Trendu podlegel tudi jaz, eden od razlogov vsaj pri meni pa nor na barvito hrano... 😉🌈 Pripravil že črne (⏩RECEPTURA), sedaj so bile na vrsti rdeče, sledijo rumene ... 👌👍
Najlažja pot je vsekakor, da bi kupil v trgovini rdečo jedilno barvo! Vsebujejo veliko nepotrebnih E-jev, zato sem se odločil za bolj zdravo pot in pristal pri rdeči pesi. Pri sestavljanju sem bil pozoren na količine, da kakšna sestavina ne prevlada. Na koncu mi uspelo pripraviti zelo okusne štručke ... 😉😋💋
Testo…
235 g rdeče pese (dve srednje veliki)
100 g margarine za peko
200 ml navadnega tekočega jogurta
1 žlica cvetličnega medu
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
1 jajce
550 g moke (tip 400)
1 čajna žlica soli
In še…
1 jajce
3 žlice črnega sezama
1 pest moke (tip 400)
Rdečo peso operemo, skuhamo v osoljeni v vodi in ohladimo. Nato jo olupimo in narežemo na manjše kose.
Rdečo peso stresemo v posodo za mletje. Dodamo jogurt, jajce, cvetlični med in sol. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko tekočino.
V skledo stresemo moko in kvas. Premešamo. Dodamo na koščke narezano margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi. Prelijemo s tekočino in z leseno žlico premešamo, da dobimo kepo testa. Testo stresemo na delovno površino in potrosimo z eno pestjo moke.  Dobro pregnetemo (približno 8 minut). Testo postavimo nazaj v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Vzhajano testo stresemo na delovno površino, razrežemo na šest enakih delov in oblikujemo bombete. Nato jih položimo na pekač, pokrijemo s krpo in pustimo stati 25 minut.
Bombete nekajkrat prebodemo z vilico, premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo s sezamom. Pečemo na 180 stopinj 36 minut.

Prvi namig kako uporabiti rdeče burger štručke ↷BURGER Z LOSOSOM, a drugi  ↷BURGER UŠTIPAC... 😋😋

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo