Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Burger Uštipac

BURGER: Skrivnost slastnega burgerja je kulinarična domišljija! Zato se prepustite in ustvarjajte brez ... Burger jemljem kot čisto sproščanje, zato z njim tudi kaj veliko ne kompliciram… Saj meni se tako zdi, ko berem spodnjo recepturo… Kombinacij je naravnost ... #maninkitchen #foodblogger #Slovenija
0


Skrivnost slastnega burgerja je kulinarična domišljija! Zato se prepustite in ustvarjajte brez zadržkov...
Pri pripravi burgerjev se lahko prepustiti domišljiji in pripravite svojega unikatnega... 👌😉 Jaz pa vam ponujam še eno preprosto, sočno in zelo okusno idejo... 😋😋
Na trgovskih policah lahko zasledite kopico že pripravljenih mesnih izdelkov iz mletega mesa. In zakaj ne bi kar to uporabili za osnovo?¿?
Burger jemljem kot čisto sproščanje, zato z njim tudi kaj veliko ne kompliciram… Saj meni se tako zdi, ko berem spodnjo recepturo…😉😋 Kombinacija je naravnost ... #maninkitchen #foodblogger #Slovenija 
Testo za šest bombet…
235 g rdeče pese (dve srednje veliki)
100 g margarine za peko
200 ml navadnega tekočega jogurta
1 žlica cvetličnega medu
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
1 jajce
550 g moke (tip 400)
1 čajna žlica soli
In še za bombete…
1 jajce
3 žlice črnega sezama
1 pest moke (tip 400)
Nadev za štiri burgerje…
1 zavitek mesnega izdelka Uštipci (480 g)
1 čebula
1 bučka
2 stroka česna
⅓ čajne žlice karija
4 kose topljenega sira
120 ml BBQ omake s sladkim čilijem
1 pest rukole
In še za nadev …
olivno olje
Rdečo peso operemo, skuhamo v osoljeni v vodi in ohladimo. Nato jo olupimo in narežemo na manjše kose.
Rdečo peso stresemo v posodo za mletje. Dodamo jogurt, jajce, cvetlični med in sol. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko tekočino.
V skledo stresemo moko in kvas. Premešamo. Dodamo na koščke narezano margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi. Prelijemo s tekočino in z leseno žlico premešamo, da dobimo kepo testa. Testo stresemo na delovno površino in potrosimo z eno pestjo moke.  Dobro pregnetemo (približno 8 minut). Testo postavimo nazaj v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Vzhajano testo stresemo na delovno površino, razrežemo na šest enakih delov in oblikujemo bombete. Nato jih položimo na pekač, pokrijemo s krpo in pustimo stati 25 minut.
Bombete nekajkrat prebodemo z vilico, premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo s sezamom. Pečemo na 180 stopinj 36 minut.

Uštipce stresemo na ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 6 minut. Večkrat premešamo. Dodamo na rezine narezano čebulo, bučke in na lističe narezan česen. Začinimo s karijem. Pražimo 5 minut. Odstavimo. Prelijemo z BBQ omako in premešamo.
Štručke za burger prerežemo na pol. Spodnje dele nadevamo s pripravljenim nadevom. Obložimo s kosi topljenega sira (narežite na manjše kose) in rukolo. Pokrijemo z zgornjimi deli štručk. Ob burgerjih serviramo BBQ omako s sladkim čilijem.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo