Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hitri svinjski zrezki v gobovi omaki

Recept za hitro pripravljene svinjske zrezke v gobovi omaki. Postreženi s pire krompirjem in potreseni s svežim peteršiljem. Odlično kosilo!
0

Sredina tedna brez komplikacij? Ja, prosim! Ti hitri svinjski zrezki v kremasti gobovi omaki so domača klasika, ki te vedno reši. Mehki zrezki, omaka polna okusa in zraven puhast pire – to je kosilo, ki bo navdušilo tudi najbolj zahtevne brbončice. 🧄🍄

Sestavine (za 2 osebi)

  • 4 svinjske zrezke (cca. 100 g vsak)
  • 150 g šampinjonov
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 150 ml goveje jušne osnove
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlica moke
  • sol, poper - po okusu
  • svež peteršilj za posip
  • priloga: pire krompir ali njoki

Postopek priprave

  1. Priprava mesa: Zrezke potolči, posoli in popraj.
  2. Pečenje mesa: V ponvi segrej oljčno olje. Zrezke peci 4 minute na vsaki strani, dokler ne porumenijo. Odstrani jih iz ponve in jih postavi na stran.
  3. Priprava omake: V isto ponev dodaj narezane gobe, narezano čebulo in drobno sesekljan česen. Praži nekaj minut, dokler se čebula ne zmehča in gobe ne spustijo tekočine.
  4. Zgostitev: Potresi z moko in premešaj. Praži minuto. Postopoma prilivaj govejo jušno osnovo in mešaj, da se ne naredijo grudice. Kuhaj 3 minute, da se omaka zgosti.
  5. Zaključek: Dodaj smetano za kuhanje, sol in poper. Premešaj in vrni zrezke v omako. Kuhaj še 6 minut, da se zrezki pregrejejo in vpijejo okuse.
  6. Serviranje: Postrezi s pire krompirjem ali njoki in posuj s svežim peteršiljem.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo