Okusi za lahko.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Nekaj lažjega...

[ZDRAVO][threecolumns]

Hrustljav kraški pršut s čokolado



Popolna kombinacija za prve spomladanske dni!

No 😉😋tu pa moja druga receptura, ki je nastala ob mojem gostovanju na Planet TV v oddaji Dan. V solato je bilo potrebno vključiti sestavine katerim ni tuja čokolada. Vsekakor se čokoladni preliv z oljčnim oljem Morgan odlično ujame tudi s kosom mesa iz žara, ki ni začinjen z ničemer drugim kot soljo.
Med pisanjem recepture prišel na idejo katero bom preizkusil jutri. Preliv se najverjetneje odlično ujame tudi s kremnim vanilijevim sladoledom... Pri recepturi uporabil oljčno olje Morgan z okusom CHILLI in POMARANČA. Uporabite lahko tudi katero drugo kombinacijo... Med drugim lahko izberete in pripravite preliv z okusom Limone ali Belega tartufa. Za tiste, ki niste drzni pa klasični ... Ob koncu lahko le še zapišem, da pri končni verziji uporabil temno čokolado s 65% kakava. Pri prelivih pripravljenih s čokolado z višjo stopnjo kakava je prišel do izraza trpek okus kakava, ki me ni prepričal.
#KajSePotrebujeZaPripravo
#ČokoPreliv
100 g temne čokolade 65%kakava
100 ml temnega balzamičnega kisa
50 ml oljčnega olja Morgan - CHILLI
50 ml oljčnega olja Morgan - ORANGE
2 žlici cvetličnega medu
ščep soli
ščep kajenskega popra
#SolatkaPoOsebi
5 jagod
6 rezin kraškega pršuta
8 kroglic mocarele
100 g zelene listnate solate po izboru (mehka, ledenka, rukola, špinača, berivka...)

#SestavineZaPreliv
4-6 oseb

#ČasPriprave
8 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza

#PostopekPriprave
Sestavine za preliv položimo v kozico. Ob mešanju segrevamo toliko časa, dase čokolada stopi in zavre. Odstavimo.
Rezina kraškega pršuta popečemo na vroči ponvi (vsaka stran približno 20 sekund). Pečene rezine položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo in se ohladijo.
Na servirni krožnik položimo solato po izboru. Obložimo z mocarelo, jagodami in hrustljavimi rezinami kraškega pršuta. Pokapamo s čokoladnim prelivom.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]