Vikend včasih želimo malo bolj poseben, a še vedno hiter obrok. Ta gobova skleda je elegantna, naravno aromatična jed, pripravljena v manj kot 30 minutah. Različne gobe ustvarijo kompleksne, zemeljske okuse, ki jih kremasta omaka lepo poveže v mehko, razkošno skledo udobja.
Sestavine (za 2 osebi):
- 400 g mešanih svežih gob (šampinjoni, ostrigarji …)
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 100 ml smetane za kuhanje
- 1 žlica olja
- 1 žlica masla
- 1 vejica svežega timijana
- 2 žlici sveže nasekljanega peteršilja
- sol in sveže mleti poper po okusu
Postopek priprave:
- Priprava gob: Gobe operemo, osušimo in narežemo. Čebulo drobno sesekljamo, česen stisnemo.
- Praženje čebule: V ponvi segrejemo olje in maslo ter pražimo čebulo 2–3 minute, da postane prosojna.
- Dodajanje gob: Dodamo gobe in jih pražimo 8–10 minut, da ovenejo in porjavijo.
- Aromatiziranje: Dodamo česen in sveži timijan ter pražimo še 1 minuto.
- Dodajanje smetane: Vlijemo smetano in večino peteršilja ter kuhamo 2–3 minute, da se omaka nekoliko zgosti.
- Začinjanje: Solimo, popramo in po potrebi dodamo malo vode.
- Postrežba: Serviramo v globokih krožnikih, posuto s preostalim peteršiljem. Odlično s kruhom ali kot omaka za testenine/njoke.
Nasvet:
Za izrazitejši okus dodamo namočene suhe jurčke. Za bolj nasitno jed lahko vmešamo ocvrte piščančje koščke. Namesto smetane lahko uporabimo grški jogurt.
Najbolj čaroben del leta – pod kontrolo, brez panike
Ideje za darila, logistični načrti, trendski okraski, brezstresni nasveti in drobni triki za praznično mizo. Vse decembrske vsebine na enem mestu – da bo tvoj december res topel, urejen in malo manj nor.
Razišči decembrske članke →

Ni komentarjev
Objavite komentar