Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Praznična česnova juha s kruhovimi kockami – bogata, kremna in izjemno aromatična

Bogata, kremna in aromatična praznična česnova juha s hrustljavimi kruhovimi kockami. Razkošen recept iz projekta Naj se blešči za tople decem. večere

Praznična česnova juha s kruhovimi kockami

To je bogata, kremna in izjemno aromatična česnova juha, ki kljub preprostosti deluje kot prava praznična poslastica. Pečen česen da nežno sladkobo, maslo globino, hrustljave kruhove kocke pa ustvarijo popolno ravnovesje tekstur.

Praznična česnova juha s kruhovimi kockami je tudi nepogrešljiv del projekta KUHLA – Naj se blešči: postrežeš jo lahko kot uvod v bogat praznični meni ali kot tisto udobno skledo juhe, ki zadiši po domu in decembru.

Namig pred serviranjem

Če želiš bolj izrazit okus, lahko pečen česen kombiniraš še z enim surovim strokom, dodanim med praženjem čebule. Za bolj nežno teksturo pa juho precedi skozi fino cedilo – rezultat je svilnat in popolnoma gladek.

Sestavine (za 4 osebe)

2 glavi česna
1 večja čebula
2 žlici masla
1 žlica oljčnega olja
1 žlica moke
900 ml zelenjavne ali piščančje osnove ali voda + jušna kocka
150 ml sladke smetane
sol in poper po okusu
ščepec muškatnega oreščka
4 rezine toasta za kocke
1 žlica olja ali masla za praženje
svež drobnjak ali peteršilj za posip

Postopek priprave

  1. Celo glavo česna prereži na polovico, pokapaj z malo olja, zavij v alu folijo in peci 30 minut pri 190 °C.

  2. V kozici segrej maslo in olje ter dodaj sesekljano čebulo. Praži 3–4 minute.

  3. Iz pečenega česna iztisni mehke stroke in jih dodaj v kozico.

  4. Vmešaj moko in praži 20–30 sekund, da se rahlo zapeče.

  5. Počasi prilivaj osnovo in mešaj, da se vse lepo razpusti.

  6. Kuhaj 10–12 minut, da se okusi povežejo.

  7. Juho zmiksaj do gladke teksture.

  8. Vmešaj sladko smetano, muškatni orešček ter po okusu sol in poper.

  9. Kruh nareži na kocke in jih na ponvi zlato popraži z oljem ali maslom.

  10. Juho postrezi vročo s kruhovimi kockami in svežimi zelišči.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo