Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Masleni keksi

Preprosti masleni keksi, ki se topijo v ustih. Praznični, krhki in popolni za darila ali sladko popoldne ob kavi.

Masleni keksi so tista vrsta piškotov, ki jih lahko pečeš čez celo leto, v decembru pa zažarijo še posebej. Preprosto testo, veliko masla in dobra vanilja – in kar naenkrat imaš na mizi pladenj zlato zapečenih srčkov, zvezdic in krogcev.

So popolna spremljava k popoldanski kavi ali čaju, pa tudi kot lično darilo v škatlici ali steklenem kozarcu. Njihova lepota je v preprostosti – iz malo sestavin nastane klasika, ki vedno navduši.

Masleni keksi so del prazničnega projekta KUHLA – Naj se blešči in diši, zato jih lahko brez slabe vesti spečeš v dvojni meri: en del za doma, drugi pa za darila in drobne decembrske pozornosti.

Masleni keksi

Preprosti, krhki in neverjetno aromatični masleni keksi z vonjem po maslu in vanilji. Idealni za praznične pladnje, darila ali kot klasični piškot za kavo in čaj.

Sestavine

  • 250 g masla (sobne temperature)
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 jajce
  • 350 g gladke moke
  • ščepec soli

Postopek

  1. V večji posodi penasto stepaj maslo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor, da postane zmes kremasta in puhasta.
  2. Dodaj jajce in dobro vmešaj.
  3. Postopoma dodajaj moko in sol ter zamesi gladko testo.
  4. Testo zavij v folijo za živila in ga za 30 minut postavi v hladilnik, da se učvrsti.
  5. Pečico segrej na 180 °C. Testo razvaljaj na rahlo pomokani površini in izreži poljubne oblike.
  6. Piškote položi na pekač, obložen s papirjem za peko, in peci 8–10 minut, da rahlo porumenijo ob robovih.
  7. Ohladi jih na rešetki. Po želji jih lahko potreseš s sladkorjem v prahu ali okrasiš s čokolado.
Moj namig: Za praznično različico lahko v testo dodaš malo limonine ali pomarančne lupinice. Če kekse podariš, jih zapakiraj v majhne steklene kozarce ali škatlice in okrasi s pentljo – darilo, ki bo vedno pričaralo nasmeh.
0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo