Petek je dan za malo drugačen, zabaven obrok, ki nas popelje v vikend. Te quesadillas so prava mehiška razvedrilna klasika – hrustljave tortilje, polne stopljenega sira in sočnega piščančjega mesa. Pripravljene so v 15 minutah, kar je hitreje kot naročiti dostavo. Popolna jed za družinsko večerjo ali sproščen začetek vikenda.
Sestavine (za 2 osebi):
- 4 tortilje
- 200 g že kuhanega piščančjega mesa
- 150 g naribanega sira (cheddar, mozzarella ali mešanica)
- 1 zrel avokado
- 1 žlica limetinega soka
- 1 žlička čilijevih kosmičev (po okusu)
- kisla smetana za serviranje
- sol in poper po okusu
Postopek priprave:
- Priprava nadeva: Piščančje meso raztrgamo na vlakna. Avokado zmečkamo z limetinim sokom, soljo in poprom.
- Polnjenje tortilj: Tortiljo položimo v suho ponev. Na polovico razporedimo sir, piščanca in avokadovo kremo. Po želji posujemo s čilijem.
- Zapiranje in pečenje: Tortiljo prepognemo, pritisnemo z lopatico in pečemo 2–3 minute na vsaki strani, da porjavi in se sir stopi.
- Ponovitev: Enak postopek ponovimo z ostalimi tortiljami.
- Rezanje: Vsako quesadillo narežemo na 3–4 trikotne kose.
- Postrežba: Postrežemo takoj, z žlico kisle smetane. Odlično tudi s paradižnikovo salso ali koriandrom.
Nasvet:
Za vegetarijansko verzijo piščanca zamenjamo s črnim fižolom, tofujem ali praženimi gobami. Quesadillas so odlične tudi kot prigrizek na zabavi. Za bolj zdravo možnost uporabimo koruzne ali polnozrnate tortilje.
Najbolj čaroben del leta – pod kontrolo, brez panike
Ideje za darila, logistični načrti, trendski okraski, brezstresni nasveti in drobni triki za praznično mizo. Vse decembrske vsebine na enem mestu – da bo tvoj december res topel, urejen in malo manj nor.
Razišči decembrske članke →

Ni komentarjev
Objavite komentar