Sirova omaka



Preprosto za pripravo in tako okusno!
Omaka z dodatkom sira cheddar je popolna ideja kot dodatek ob vašem najljubšem prigrizku. Odlično se ujame s tortilja čipsom, svežo, pečeno ali ocvrto zelenjavo, s hrustljavimi mesnimi prigrizki...
Sirovo omako lahko uporabite tudi pri pripravi različnih jedi za kosilo ali večerjo. Kot dodatek jo lahko uporabite pri pripravi lazanje ali musake. Priročna je tudi za gratiniranje (zelenjavne, mesne ali testeninske jedi). Odlično se ujame v kombinaciji, ki jo bom predstavil v naslednjih dneh. Jed se uvršča v kolekcijo "ĐUNK FOOD" 😉. Je odlična ideja za kosilo, mogoče celo za večerjo 😜. Recept bo spadal tudi v kategorijo občasna prehrana, pri kateri se uporabi kar embalaža... Pri serviranju se ne potrebujejo krožniki in pribor, a na koncu je manj za pomiti... 😜👌 Kar pa pride občasno zelo prav ... Vsaj pri meni to velja ko razsaja #lenoritis... 😂💤
#KajSePotrebujeZaPripravo

55 g masla
25 g moke
400 ml mleka
120 g sira cheddar

#Začimbe
ščep soli
ščep kajenskega popra
ščep muškatnega oreščka
½ čajne žlice česna (sušen in granuliran)
½ čajne žlice sladke rdeče paprike
#SestavineZa
650 ml

#ČasPriprave
5 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
gluten

#PostopekPriprave
Maslo položimo v kozico. Ko se raztopi v njem razmešamo moko. Zalijemo s hladnim mlekom in premešamo, da se sestavine povežejo. Začinimo in ob stalnem mešanju kuhamo. Ko zavre kuhamo še 2 minute. Kozico odstavimo.
Osnovi dodamo na kocke narezan sir in mešamo toliko časa, da se raztopi in poveže z osnovo.
Omako serviramo mlačno. Lahko jo dobro ohladite in shranite v hladilnik (do 3 dni). Pred serviranjem jo segrevajte toliko časa, da postane kremasta tekočina.


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018