Okusi za lahko.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Nekaj lažjega...

[ZDRAVO][threecolumns]

Koruzne palčke s česnovo kremo



Okusen prigrizek!
Popolna hrustljava ideja tudi za zabavo...

Tako kot pri meni so se najverjetneje tudi pri vas že začele priprave na praznike. Med drugim spada med opravila sestavljanje jedilnika ... Rad se pošalim in rečem, da sem v večini, vsaj kar se prehrane tiče slab mesec dni pred vami. 😉😋 Prvi osnutki za praznični meni bili sestavljeni že sredi novembra. Končna podoba z okusi pa zaključena konec meseca. Tako, da lahko sedaj brez zamud zapišem na blog #BlažKuha moje praznične predloge. Predvčerajšnjim že predstavil hladno predjed ⏩AVOKADOV IN PIŠČANČJI PATE. Danes sledi prigrizek "pozdrav iz kuhinje" in juha. V ponedeljek in torek pa še sladica in glavna jed...
Tako imenovani "pozdrav iz kuhinje" sem sestavil z namenom, da zamotite goste za mizo. Medtem ko vi pripravljate še zadnje detajle prazničnega menija. Vsekakor se pa lahko hrustljav prigrizek uvrsti tudi na predpraznično zabavo. Odlično se ujame tako z vinom 🍷kot pivom🍺...
Hrustljavo s česnovo kremo...



2 glavi česna
3 koruzne tortilje (premer 20 cm)
1 zvrhana žlica kremnega sira maskarpone
ščep soli
ščep začimb za solatni preliv
ščep grobo mletega čilija

#SestavineZa
4 osebe

#ČasPekeČesna
60 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno 

#Alergeni
gluten
laktoza

S peko in kremnim sirom se močan okus česna ublaži... In ni zadaha... 😂😂😂Tako da si boste ob prehodu iz starega v novo leto brez zadrege voščili...
#PostopekPriprave
Glavi česna zavijemo v ALU folijo. Postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 60 minut.
Koruzne tortilje narežemo na trakove širine centimeter in pol. Nato jih ocvremo v vročem olju, da dobijo trakovi zlato rjavo barvo (približno 40 sekund). Ocvrte trakove položimo na kos papirnate brisače, da se odteče odvečna maščoba in postanejo trdi in hrustljavi.
Pečen česen prerežemo na pol (prečno). Nato polovice stisnemo, da izločimo česnove stroke. Dodamo maskarpone in začimbe. Z jedilno vilico dobro pretlačimo, da dobimo gladko kremo.
SERVIRANJE: Tako palčke kot kremo serviramo v kozarcih.
Česnovo kremo imate lahko shranjeno v hladilniku do 4 dni. Če bo stala v hladilniku več kot en dan se bo malenkost strdila. Pred serviranjem jo razmešajte s par žlicami sladke smetane ali mleka.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]