Med predprazničnimi dnevi nas znajo presenetiti nenapovedani obiskovalci ali pa pripravljate predpraznično večerno druženje ob pivu, zato vam ponujam odličen recept za hitr in okusen prigrizek. Odlična rešitev za zvitke s slanino in z malo kuharske domišljije lahko pripravite mešano pecivo, a ob koncu recepta vam ponujam nekaj idej.
25 minut
Zahtevnost:
Sestavine za cca 15 palčk:
1 zavitek svežega valjanega listnatega testa (275 g)
100 g na tanko narezane prekajene slanine
4 žlice sezamovih semen
sol, tribarvni grobo mleti poper
Narezane trakove listnatega testa potrosite s semeni sezama, nekaj ščepci soli in grobo mletega popra.
Trakove testa obložite s po dvema rezinama prekajene slanine tako, da je testo prekrito.
Delovno površino potrosite s sezamom, nanj položite obložen trak testa ter ga po dolgem zavijete v zvitek. Zvitek s pomočjo pritiskov dlani povaljate po delovni površini, da se zunanjega dela zvitka prime sezam.
Zvitke z listnatega testa in prekajene slanine polagate na pekač, ki ima dno prekrito s peki papirjem.
Pekač z zvitki položite v ogreto pečico na 180°C, za 20 minut.
Pečene palčke s slanino pustite na pekaču, da se ohladijo.
NASVET
Hitre grisini palčke se odlično podajo kot prigrizek ob pivu, a prekajeno slanino lahko zamenjate s sirom ali bučkami, rožmarinom, tuno...
Grisini s pekajeno slanino so tudi odličnega okusa, če recepturi odvzamete sol ter poper in nadomestite z gorčico (trakove testa namažete na tanko z gorčico, potrosite s sezamom, obložite s slanino in nadaljujete po postopku, ki je opisan v receptu).
SIR
Tanke rezine sira narežete na trakove širine testnih trakov.
BUČKA
Bučko po dolgem narežete na tanke rezine ter obložite trakove testa.
100 g na tanko narezane prekajene slanine
4 žlice sezamovih semen
sol, tribarvni grobo mleti poper
PRIPRAVA:
Listnato testo razvijete ter narežete na trakove, debeline 2.5 centimetra (debelino trakov narežete na širino prekajene slanine).Narezane trakove listnatega testa potrosite s semeni sezama, nekaj ščepci soli in grobo mletega popra.
Trakove testa obložite s po dvema rezinama prekajene slanine tako, da je testo prekrito.
Delovno površino potrosite s sezamom, nanj položite obložen trak testa ter ga po dolgem zavijete v zvitek. Zvitek s pomočjo pritiskov dlani povaljate po delovni površini, da se zunanjega dela zvitka prime sezam.
Zvitke z listnatega testa in prekajene slanine polagate na pekač, ki ima dno prekrito s peki papirjem.
Pekač z zvitki položite v ogreto pečico na 180°C, za 20 minut.
Pečene palčke s slanino pustite na pekaču, da se ohladijo.
NASVET
Hitre grisini palčke se odlično podajo kot prigrizek ob pivu, a prekajeno slanino lahko zamenjate s sirom ali bučkami, rožmarinom, tuno...
Grisini s pekajeno slanino so tudi odličnega okusa, če recepturi odvzamete sol ter poper in nadomestite z gorčico (trakove testa namažete na tanko z gorčico, potrosite s sezamom, obložite s slanino in nadaljujete po postopku, ki je opisan v receptu).
SIR
Tanke rezine sira narežete na trakove širine testnih trakov.
BUČKA
Bučko po dolgem narežete na tanke rezine ter obložite trakove testa.
Ni komentarjev
Objavite komentar