Pašteta: domače, zdravo in okusno brez mesa

V zadnjem obdobju se je v medijih dalo zaslediti, kako so paštete škodljive. Vsi tej članki so mi dali misliti, a z mojo "kulinarično domišljijo" mi je uspelo pripraviti preprosto in odlično domačo brez mesno pašteto. Okusi vseh sestavin se odlično ujemajo, a na moje presenečenje je celo zaprisežen "mesojedec" polizal krožnik.
recept pašteta, recept pašteta z lečo, recept leča
1,40 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 6 oseb:
200 g leče
120 g paradižnika
50 g čebule
80 g rdeče paprike
2 vejice peteršilja
4 žlice olivnega olja
1/3 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra

PRIPRAVA
Lečo operete, zalijete s hladno vodo, dodate tri ščepce soli, a ko voda zavre, kuhate 30 minut.

Kuhano lečo odcedite in stresete v posodo.
Kuhani leči dodate očiščeno in narezano papriko, čebulo in paradižnik, olivno olje ter na grobo narezan peteršilj. 

Vse skupaj začinite s soljo in poprom ter s pomočjo paličnega mešalnika zmeljete v gladko zmes.
Okusno domačo pašteto pokrijete in postavite v hladilnik vsaj za eno uro.

NASVET
Tako pripravljeno pašteto imate lahko shranjeno v hladilniku, do dva dni.
Poleg domače paštete postrežete polnozrnati kruh s semeni, koruzni kruh ali popečen toast.

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018