Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Pašteta: domače, zdravo in okusno brez mesa

V zadnjem obdobju se je v medijih dalo zaslediti, kako so paštete škodljive. Vsi tej članki so mi dali misliti, a z mojo "kulinarično domišljijo" mi je uspelo pripraviti preprosto in odlično domačo brez mesno pašteto. Okusi vseh sestavin se odlično ujemajo, a na moje presenečenje je celo zaprisežen "mesojedec" polizal krožnik.
recept pašteta, recept pašteta z lečo, recept leča
1,40 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 6 oseb:
200 g leče
120 g paradižnika
50 g čebule
80 g rdeče paprike
2 vejice peteršilja
4 žlice olivnega olja
1/3 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra

PRIPRAVA
Lečo operete, zalijete s hladno vodo, dodate tri ščepce soli, a ko voda zavre, kuhate 30 minut.

Kuhano lečo odcedite in stresete v posodo.
Kuhani leči dodate očiščeno in narezano papriko, čebulo in paradižnik, olivno olje ter na grobo narezan peteršilj. 

Vse skupaj začinite s soljo in poprom ter s pomočjo paličnega mešalnika zmeljete v gladko zmes.
Okusno domačo pašteto pokrijete in postavite v hladilnik vsaj za eno uro.

NASVET
Tako pripravljeno pašteto imate lahko shranjeno v hladilniku, do dva dni.
Poleg domače paštete postrežete polnozrnati kruh s semeni, koruzni kruh ali popečen toast.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]