Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Avokadov in piščančji pate

PRAZNIČNI JEDILNIK - HLADNA PREDJED: preprosto, hitro in okusno za vse okuse...


Okusno za začetek!
Predjed pet hodnega prazničnega menija...


--> V dneh, ki sledijo bom predstavil moj namig za #praznični jedilnik. Osnovno vodilo pri sestavljanju jedilnika lahko enostavno poimenujem "preprosto, hitro in okusno za vse okuse"! Meni se uvršča v pet hodni jedilnik. Začenjam s hladno predjedjo. V naslednjih dneh sledijo še pozdrav iz kuhinje, juha, glavna jed in sladica. 

Hladno predjed sem sestavil tako, da lahko postrežete v kompletu. Alternativa je samo mesno ali vegi. Seveda je vse skupaj odvisno od tega, kakšne goste imate za praznično mizo v jedilnici.
Preprosto in okusno...
#Podloga
> 1 zavitek sveže valjanega listnatega testa (275 g)
> 2 žlici praženih in mletih bučnih semen
> ½ čajne žlice grobo mletega čilija
> ⅓ čajne žlice soli
#PiščančjiPate
> 200 g piščančje salame
> 100 g kremnega sira maskarpone
#AvokadovPate
> 2 zrela avokada
> sok polovice limone
> ščep soli
> ščep belega popra
#Dodatek
> fino mleta in pražena bučna semena


#SestavineZa
4 osebe

#ČasPriprave
25 minut

#Zahtevnostna Stopnja
👌

#Alergeni
gluten
laktoza

Pripravite lahko tudi kot prigrizek...
#PostopekPriprave
Listnato testo razvijemo (pustite ga na papirju za peko v katerem je zavit) in razrežemo na osem enakih kosov. Dva kosa prerežemo na pol. Dva kosa prerežemo na štiri dele, da dobimo trikotnike. Potrosimo z bučnimi semeni, čilijem in soljo.
Pripravljene kose testa s papirjem za peko položimo na pekač. Pokrijemo s kosom papirja za peko in otežimo s pekačem iste velikosti. Pečemo v pečici ogreti na 190 stopinj, 22 minut. Odstranimo pekač s katerim smo otežili listnato testo. Ohladimo.
PIŠČANČJI PATE: Piščančjo salamo zrežemo na manjše kose. Dodamo maskarpone in s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes.
AVOKADOV PATE: Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso. Prelijemo z limoninim sokom in začinimo s soljo in poprom. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes.
Piščančji pate nabrizgamo na velike kose. Avokadov pate nabrizgamo na prepolovljene kose pečenega listnatega testa.
SERVIRANJE: Na servirni krožnik položimo po kos piščančjega in avokadovega pateja. Na vsak kos položimo po en trikotni kos testa in potrosimo z mletimi bučnimi semeni. 
Pečeno listnato testo lahko narežete na manjše kose. Na njih nabrizgate pripravljene zmesi in je pred vami že prigrizek, ki je odlična ideja za zabavo. Okusi se ujemajo tako s pivom🍺 kot vinom🍷.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo