Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bao zvitki

IDEJA UPORABNA VSAJ NA TRI NAČINE: prigrizek, obloženi kruhki, namesto kruha...


Puhasti zvitki kot samostojno ali kot osnova!
Samostojno z omakami po lastnem izboru...

V predprazničnem obdobju so zelo dobrodošli prigrizki, ki se servirajo ob vinu 🍷ali pivu 🍺. Okusno idejo lahko servirate samostojno z omako po izboru. Bao rezino debeline pol centimetra obložite s siri, zelenjavo ali mesninami in imate pred sabo že obložene kruhke. Servirajte namesto kruha... 👌😉 Jaz preizkusil vse tri  možnosti in povsod se mi je ujemalo. Mogoče z vašo kulinarično domišljiji najdete še kakšno možnost uporabe... 👍👂👀
Najverjetneje vas večina, tako kot jaz, nima bambusovega soparnika. Moja rešitev, ki jo že nekajkrat preizkusil za kuhanje nad soparo. Velika kozica s pokrovom in kovinska mreža z "nogicami" iz mikrovalovne pečice. Mrežo postavite v kozico in nalijete vodo. Voda v kozici naj sega približno tri centimetre pod mrežo. Pokrijete s pokrovom in počakate, da zave. Zmanjšate dovod toplotne energije in že lahko kuhate. Še lažje pa je, če imate pečico za kuhanje s soparo...
Kot osnova za obložene kruhke...
Rezine so odlična ideja za prigrizek na prednovoletni zabavi. Vendar je dobro vedeti nekaj podrobnosti o obnašanju bajrjenega oz kvašenega kuhanega testa. Servirano isti dan je odličnega okusa, a drugi dan že nekoliko gumijasto. Serviranje sem testiral tudi drugi dan in jih tik pred serviranjem pogrel v mikrovalovni pečici (45 s). Dokler se niso ohladili so bili "vredu", nato so prešli v stanje izpred gretja. 
Bao zvitek lahko servirate vsaj na tri načine:
1. BOO ZVITKI SAMOSTOJNO: ob rezinah debeline en centimeter servirate različne omake - klasična mešanica (majoneza in kečap); paradižnikova salsa; gorčična omaka; guacamole; načo sir; ajvar; tunin namaz... 2. BAO REZINA KOT PODLOGA ZA OBLOŽEN KRUHEK: rezine premažete z maslom, majonezo, zeliščnim namazom... in obložite z mesninami, siri ali koščki sveže zelenjave (tista, ki je bolj sočna) ; lahko pripravite tudi različne paštete (jetrna, tunina, sirna, humus...) in jih nabrizgate na rezine  3. BAO ZVITKI NAMESTO KRUHA predvsem se odlično ujame z jedjo na žlico 4. BAO TESTO lahko uporabite tudi nekoliko drugače. ⏩ Tukaj je moj okusen namig!
ZAČIMBE IN ZELIŠČA: pri pripravi zvitkov sem uporabil liofilizirano mešanico zelišč in zelenjave za solato. V moji kuhinji imajo večji prostor liofilizirana zelišča, saj po moje jedi dajo bogatejši okus. Seveda lahko uporabite tudi mešanico za solatni preliv pripravljeno in sušeno na klasičen način. Mikrozelenje - grah lahko nadomestite z rukolo, listi mlade špinače ali mlado čebulo.
Namesto kruha...
#Testo
o   450 g večnamenske moke
o   50 g jedilnega koruznega škroba
o   7 g suhega kvasa
o   3 g sode bikarbone
o   4 g pecilnega praška
o   30 g mletega sladkorja
o   5 g sol
o   300 ml vode
#Nadev
o   2 pesti mikrozelenja – grah
o   4 žlice liofilizirane mešanice zelišč in zelenjave za solato

#SestavineZa
24 kosov debeline en centimeter

#ČasKuhanja
 14 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
gluten

#PostopekPriprave

Suhe sestavine za testo odmerimo v skledo. Premešamo. Prelijemo z mlačno vodo in umešamo v nelepljivo testo. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo počivati eno uro.
Vzhajano testo stresemo na delovno površino in razvaljamo na debelino 4 milimetre. Potrosimo z mešanico zelišč in zelenjave ter mikrozelenjem. Zavijemo v zavitek. Razrežemo na kose velikosti približno 8 centimetrov. Zvitke pokrijemo in pustimo stati 20 minut.
Papir za peko razrežemo na velikost zvitkov. Nato jih položimo na zrezane kose papirja. Zvitke kuhamo s papirjem za peko v bambusovem soparniku 14 minut.
Kuhane bao zvitke ohladimo in narežemo na poljubne rezine (odvisno za kaj jih boste uporabili).


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo