Sočne tortilje



Okusno in preprosto za pripravo!
Jed, ki vedno zažge...
Kadar se pri nas na mizi najdejo tortilje gredo "kot za med"... 👌😋😉 Pri tortiljah se držim vedno pravila "sočno", a kar se tiče nadeva je "stvar" trenutnih zalog v hladilniku... 😁😂 Za najnovejšo pripravo sem uporabil kot osnovo kar bolonjsko omako...
Bolonjske tortilje lahko zapečete v porcijskih pekačih ali v enem velikem. Pri recepturi sem uporabil le eno čajno žlico soli, saj je za moj okus popolnoma dovolj. Če se vam bo zdel nadev premalo slan lahko še vedno dosolite. Vendar vedite, da nekateri dodatki jedi dodajo še kanček slanosti (fižol iz konzerve, nacho, ementalec, majoneza). Poleg servirajte skledo zelene listnate solate po lastnem izboru...
Preprosta in hitra priprava...
#Nadev
o   250 g čebule
o   45 g korenja
o   260 g mletega mešanega mesa
o   1 konzerva pelatov (neto količina 400 g)
o   1 konzerva koruze (n.k. 326 g)
o   1 konzerva rdečega fižola (n.k. 400 g)
o   1 žlica mlete rdeče paprike
o   1 žlica suhega grobo mletega česna
o   1 čajna žlica grobo mletega čilija
o   1 čajna žlica soli
o   olivno olje
#Dodatki
o   8 tortilj (premer 20 cm)
o   150 g sira nacho
o   170 g sira ementalec
o   2 žlici majoneze
o   2 žlici kisle smetane



#SestavineZa
4 osebe

#ČasPriprave
do 25 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
laktoza
gluten

Sočno in tako okusno...
#PostopekPriprave
Čebulo narezano na kocke in naribano korenje stresemo v kozico. Pokapamo z olivnim oljem in začinimo s soljo. Pražimo toliko časa, da čebula postekleni. 
Dodamo mleto meso in pražimo 7 minut. Začinimo (paprika, česen, čili) in zalijemo s pretlačenimi pelati. Konzervo od pelatov splaknemo z vodo (polovica konzerve) in jo nalijemo k praženi mešanici. Dodamo fižol in koruzo. Premešamo in dušimo 10 minut. 
Tortilje nadevamo in zavijemo kot palačinke. Nato jih zložimo v pekač. Premažemo z sirom nacho in potrosimo z naribanim sirom.
Pekač postavimo v pečico ogreto na 190 stopinj za 8 do 10 minut (sir se stopi in rahlo obarva).
Tortilje pred serviranjem pokapate z mešanico iz majoneze in kisle smetane.
Nadev lahko pripravite tudi dan ali dva pred uporabo. Bolonjski nadev za tortilje dobro ohladite, stresite v skledo za shranjevanje in dobro zaprete. Shranite v hladilniku. Shranjeno imate lahko do 4 dni.


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018